ΕλλάδαΤελευταία Νέα

Ο επίσημος εορτασμός της 81ης επετείου της Μάχης της Κρήτης

Οι εκδηλώσεις αυτές περιελάμβαναν επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου και την τελετή λήξεως στο Μνημείο της Μάχης της Κρήτης στο παλαιό ιστορικό αεροδρόμιο του Μάλεμε Χανίων

Με σειρά εκδηλώσεων ολοκληρώθηκαν οι φετινές δράσεις για την 81η επέτειο της Μάχης της Κρήτης, παρουσία του Υφυπουργού Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας και Επιτίμου Αρχηγού ΓΕΑ Πτεράρχου (Ι) ε.α. Ευάγγελου Τουρνά, ως εκπροσώπου της κυβερνήσεως.

Οι εκδηλώσεις αυτές περιελάμβαναν επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου και την τελετή λήξεως στο Μνημείο της Μάχης της Κρήτης στο παλαιό ιστορικό αεροδρόμιο του Μάλεμε Χανίων, όπου αποτέλεσε το σημαντικότερο σημείο της επικής μάχης το Μάϊο του 1941, το απόγευμα.

Στις προαναφερθείσες εκδηλώσεις, εκτός του Υφυπουργού Πτεράρχου Τουρνά, παραβρέθηκαν ο βουλευτής Χανίων Βασίλης Διγαλάκης, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, ο Πρόεδρος της Βουλής της Νέας Ζηλανδίας Trevor Mallard και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, οι Αρχηγοί ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ και ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς.

Επίσης, παρέστησαν βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, οι Πρέσβεις στην Ελλάδα της Μεγάλης Βρετανίας Matthew Lodge, της Αυστραλίας Αθανάσιος Σπύρου, της Νέας Ζηλανδίας στη Ρώμη (με διαπίστευση και στην Αθήνα) Anthony Simpson , ο πολιτικός ακόλουθος της πρεσβείας του Καναδά Walter Bernyck, η επιτετραμμένη της πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Heike Dettmann, και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοικήσεως.

Ιδιαίτερη εντύπωση, αποσπώντας τα κολακευτικά σχόλια των συγκεντρωμένων, πραγματοποίησε η πτήση πάνω από το χώρο της τελετής στο Μάλεμε του ιστορικού μαχητικού του Β’Παγκοσμίου πολέμου Spitfire της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και οι διελεύσεις τριάδος υπερσύγχρονων μαχητικών F-16 Block.52+ ADV της 115 Πτέρυγος Μάχης!

Σχετικά Άρθρα