Κοινωνία Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

(Βίντεο): Σε ΠΡΟΤΥΠΟ μετατρέπεται το Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο –Λύκειο Ξάνθης – Το μοναδικό Πρότυπο Σχολείο σε ολόκληρη τη Θράκη

Εκδήλωση προς τιμήν των τελειοφοίτων και ενημέρωση για τους νέους όρους που θα διέπουν τη λειτουργία του σχολείου και την εισαγωγή των μαθητών σε αυτό,  από το νέο σχολικό έτος, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στο εκκλησιαστικό σχολείο της Ξάνθης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους  η Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης  κα. Ευμορφία Στυλιανίδου, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης  κ. Χρήστος  Ιωαννίδης,  οι Αντιδήμαρχοι Ξάνθης κ. Μανώλης Φανουράκης και κ. Γιάννης Ζερενίδης,  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης κ. Χάρης Διαφωνίδης, εκ μέρους της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης ο Αστυνομικός Διευθυντής Νεκτάριος Ορφανίδης , οι  Σχολικοί Σύμβουλοι Άννα Αγγελοπούλου, Νίκος Καμέας, Γεώργιος Τζάστας, όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου και πολλά στελέχη που διαχρονικά προσφέρουν στη δομή.

Μητροπολίτης Ξάνθης : Σήμερα πραγματοποιείται η εκδήλωση προς  τιμήν των τελειοφοίτων του σχολείου μας – Από τον  ερχόμενο Σεπτέμβριο το Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ξάνθης,  που έχει μία μικράν ιστορία από το 1945, μετατρέπεται σε Πρότυπο

Ο Σεβασμιώτατος  θέλησε να  γνωστοποιήσει στους συμπολίτες του  ότι από τον  ερχόμενο Σεπτέμβριο το Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ξάνθης,  που έχει μία μικράν ιστορία από το 1945, μετατρέπεται σε πρότυπο.  Όπως σημείωσε  είναι το μοναδικό πρότυπο σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή μας . Επίσης ο Μητροπολίτης Ξάνθης ενημέρωσε για την λειτουργία του  οικοτροφείου  όπου φιλοξενούνται παιδιά από ξένες χώρες τα οποία όπως υποστήριξε «…  θα γίνουν πρεσβευτές μας στις δικές τους χώρες γιατί εδώ πήραν τα πρώτα εφόδια για τη ζωή τους…»

Χρήστος Ιωαννίδης, Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης : Αυτό το σχολείο το υπεραγαπάμε και από την πλευρά της Δευτεροβάθμιας θα είμαστε πάντα αρωγοί

Στα πλαίσια  των δηλώσεών  του ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χρήστος  Ιωαννίδης  υπογράμμισε τις αλλαγές που θα φέρει η μετατροπή του εκκλησιαστικού σχολείου σε πρότυπο.  Όπως επεσήμανε η επιλογή των μαθητών είναι ευθύνη του σχολείου με βάση το δυναμικό των παιδιών που επιθυμούν να ενταχθούν σε αυτό και γίνεται σύμφωνα με τον βαθμό του απολυτηρίου.

Σε τρία  μαθήματα θα εξετάζονται οι υποψήφιοι μαθητές που επιθυμούν  να ενταχθούν  στο δυναμικό του σχολείου : Μαθηματικά, Νέα Ελληνικά και Θρησκευτικά

Επίσης πρόσθεσε πως θα λειτουργούν όμιλοι εκτός ωρολογίου προγράμματος  όπου οι εκπαιδευτικοί θα έχουν της δυνατότητα  να καλύψουν το ωρολόγιο πρόγραμμα τους συμμετέχοντας σε αυτούς. Π.χ. όμιλοι ξενόγλωσσων τμημάτων όπου θα δίνεται και η δυνατότητα πιστοποίησης των μαθητών σε ξένες γλώσσες.

Βάσει νόμου το σχολείο μπορεί να κάνει  συνεργασίες με αλλά σχολεία του εξωτερικού και συνεργασία με πανεπιστήμια για επισκέψεις και διεύρυνση γνώσεων και εμπειριών.     

Οι εκπαιδευτικοί  δεν έχουν πλέον οργανικές θέσεις μπορούν όμως να επικαιροποιήσουν την επιθυμία τους να παραμείνουν στη σχολική μονάδα και η απόσπαση τους θα είναι τετραετής , με αξιολόγηση το πρώτο έτος και  αν η αξιολόγηση είναι θετική,  ο εκπαιδευτικός θα έχει τη δυνατότητα να παραμείνει με απόσπαση στην σχολική μονάδα  έως και 12 χρόνια.

Τέλος ο κ. Ιωαννίδης ενημέρωσε ότι αναμένεται μέχρι τέλη Μαΐου η επικαιροποίηση της υπουργικής απόφασης   που ρυθμίζει επακριβώς το πλαίσιο λειτουργίας και τον τρόπο που θα δημιουργηθεί το ειδικό εξεταστικό κέντρο.

Ευμορφία Στυλιανίδου, Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης : Το Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ξάνθης αναδεικνύεται σε ένα από τα καλύτερα σχολεία της Ελλάδας – Θα προάγει το εκπαιδευτικό αποτέλεσμα, θα προάγει τις καινοτομίες, θα έχει ομίλους!

Όπως εξήγησε η κ. Στυλιανίδου στα πλαίσια των δηλώσεων της: «…είμαστε σίγουροι ότι αυτή η αλλαγή θα έχει το βέλτιστο αποτέλεσμα διότι είναι δεδομένη η υποστήριξη μας  σε όλες τις καινοτόμες δομές του Υπουργείου Παιδείας. ..». Παράλληλα επεσήμανε πως το εκκλησιαστικό σχολείο Ξάνθης ως Πρότυπο,  θα είναι περισσότερο ελκυστικό, θα δώσει μία νέα δυναμική στην εκπαίδευση των παιδιών , αποφεύγοντας παράλληλα την πεποίθηση πολλών συντοπιτών μας ότι αυτό το σχολείο ετοιμάζει μόνο ιερωμένους.

Θα εκδοθεί ειδική προκήρυξη για την εγγραφή των παιδιών στο Πρότυπο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο

Οι γονείς θα υποβάλλουν μια επιπλέον αίτηση εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον τους για την εγγραφή του τέκνου τους στο Πρότυπο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και αυτόματα θα γίνεται μετεγγραφή.  Όπως τόνισε η κ. Στυλιανίδου , υπάρχει  μεγάλο ενδιαφέρον από τους γονείς , και μέσω των διευθυντών των σχολείων  έχει γίνει η ενημέρωση των κηδεμόνων επί του θέματος   ενώ παράλληλα  η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  είναι στη διάθεσή τους για κάθε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση.

Καλή επιτυχία στα νέα δρώμενα της Ξάνθης στην εκπαίδευση, κατέληξε η κ. Στυλιανίδου.  

Σχετικά Άρθρα