Έβρος Τελευταία Νέα

Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ η απελευθέρωση της Αλεξανδρούπολης

Με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αλεξανδρούπολης να παιανίζει και υπό τους ήχους του εμβατηρίου «Η Θράκη μας » πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση για την απελευθέρωση της Αλεξανδρούπολης, που τιμάται σήμερα, 14η Μαΐου.

Αυτή την ωδή για την ελευθερία τραγούδησαν και χειροκρότησαν χιλιάδες Αλεξανδρουπολίτες οι οποίοι έδωσαν το παρών για να παρακολουθήσουν την παρέλαση η οποία για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης με φόντο τον Φάρο!

Να σημειωθεί ότι εκτός από τους βουλευτές του Νομού την στρατιωτική και μαθητική παρέλαση παρακολούθησε ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης μαζί με το Διοικητή του Δ’ΣΣ, Αντιστράτηγο Ιωάννη Τσιόπλο και τον τ. Διευθυντή του Επιτελικού Γραφείου του, νυν Μέραρχο Αλαξενδρούπολης, Υποστράτηγο Παναγιώτη Καβιδόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kranos.gr ο αρχηγός ΓΕΣ το απόγευμα και εφόσον πρώτα θα ενημερωθεί, όπως πάντα και για τα επιχειρησιακά θέματα των μονάδων της πρώτης γραμμής, μεταβαίνοντας πιθανόν και σε φυλάκια του ποταμού Έβρου, θα μεταβεί στην πόλη του Διδυμοτείχου, όπου αύριο Κυριακή θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό απελευθέρωσης της πόλης.

Στον αυριανό εορτασμό μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, θα ανακηρυχθεί επίτιμος Δημότης Διδυμοτείχου.

πηγή eevros

Σχετικά Άρθρα