Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Δράση για το περιβάλλον στον ποταμό Νέστο από το Σχολείο κ Νηπιαγωγεία Εξοχής και Αυξεντίου

Το Δημοτικό Σχολείο Εξοχής με το Νηπιαγωγείο Εξοχής και το Νηπιαγωγείο Αυξεντίου βρέθηκαν στη Γαλάνη του Νέστου –  Μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης καθάρισαν την παραποτάμια περιοχή και έπαιξαν παιχνίδια με θέμα το νερό

Μια δράση ευαισθητοποίησης και ενεργού συμμετοχής των μαθητών/τριών ως σημερινοί εκπαιδευόμενοι μαθητές και ως αυριανοί ενεργοί πολίτες.  

Η σύγχρονη εκπαιδευτική πραγματικότητα προϋποθέτει ενεργητική-βιωματική μάθηση  και διδασκαλία στο «πεδίο», όπου το «μάθημα» αποκτά ιδιαίτερη σημασία, γίνεται πιο ενδιαφέρον και αποφέρει σημαντικά εκπαιδευτικά οφέλη. Περισσότερο δε όταν συνδυάζεται με έναν περιβαλλοντικό σκοπό, με τη συνεργασία σχολείων και με το παιχνίδι.

Κοινή δράση  του Δημοτικού Σχολείου  Εξοχής με το Νηπιαγωγείο Εξοχής και το Νηπιαγωγείο Αυξεντίου

Οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους μαθητές τους, τους γονείς και τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης υλοποίησαν  κοινή περιβαλλοντική δράση στη Γαλάνη του Νέστου, καθαρίζοντας την παραποτάμια περιοχή. Μια δράση ευαισθητοποίησης και ενεργού συμμετοχής των μαθητών/τριών ως σημερινοί εκπαιδευόμενοι μαθητές και ως αυριανοί ενεργοί πολίτες.  

Μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, μέσα σε ένα κλίμα χαράς καθάρισαν την περιοχή και έπαιξαν παιχνίδια με θέμα το νερό.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνουν οι εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων  στον Δήμαρχο Τοπείρου κ. Θωμά Μίχογλου, στους αντιδημάρχους κ. Βαχαρέλη Σμαρώ και κ. Αγγελάκη Πασχάλη, για τη στήριξη της δράσης. Επίσης ευχαριστούν θερμά  τον Πρόεδρο της Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Παπαδόπουλο Δημήτριο και την Γραμματέα κ.  Μουχτάρη Μένια που πάντα στηρίζουν τέτοιες δράσεις  και βρίσκονται στο πλευρό των εκπαιδευτικών .

Όλοι μαζί απέδειξαν  για άλλη μια φορά πως η ευαισθητοποίηση όλων μας μπορεί να έχει οικολογικά οφέλη και πως η ελάχιστη ατομική προσπάθεια, όταν λειτουργεί συλλογικά, οδηγεί σε εντυπωσιακά αποτελέσματα και αναπτύσσει το αίσθημα της αλληλεγγύης στην κοινωνία.  

Σχετικά Άρθρα