Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Με μια συμβολική ενέργεια ο Δήμος Ξάνθης τίμησε τη Γιορτή της Μητέρας

Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, το ισόγειο του Δημαρχιακού Μεγάρου γέμισε από λουλούδια της άνοιξης, δημιουργώντας μια ζεστή, πολύχρωμη ατμόσφαιρα.

Κανείς δε γνώριζε τι θα επακολουθούσε…

Ο Δήμαρχος με τη σύζυγό του Ελισσάβετ Παρασκευοπούλου μοίρασαν στις μαμάδες που στελεχώνουν τις υπηρεσίες του Δήμου χαριτωμένα γλαστράκια με πετούνιες -μια επιλογή της κας Παρασκευοπούλου, καθώς, όπως είπε, αποπνέουν κάτι από… μητέρα.

«Δείχνουν εύθραυστες, αλλά είναι ανθεκτικές και… μακράς διάρκειας, εντυπωσιάζουν με τα απλά όσο και έντονα χρώματά τους και δε χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα», τόνισε με νόημα.

Η ίδια, ωστόσο, όχι μόνον έδωσε αλλά δέχτηκε κι ευχές, καθώς όπως είναι γνωστό αξιώθηκε να γίνει… «δυο φορές μαμά», μετά τον ερχομό του πρώτου εγγονιού… «Τα συναισθήματα, όταν γίνεσαι γιαγιά είναι πρωτόγνωρα», είπε.

Ο Δήμαρχος χαρακτήρισε τη μητρότητα ως «την απόλυτη προσφορά» και κάλεσε τους άνδρες να συναισθανθούν τη θέση των γυναικών τους, οι οποίες αναλαμβάνουν αυτόν τον ρόλο, διά βίου.

Μήνυμα

Στο μήνυμά του για τη γιορτή της Μητέρας, την Κυριακή, 8 Μαΐου, ο Δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης αναφέρει:

«Τιμούμε τις μεγάλες ηρωίδες της ζωής, που αποτελούν ορόσημο στον βίο του καθένα μας, ξεχωριστά.

Η έννοια της μητέρας είναι συνώνυμη με την προσφορά, την αυτοθυσία, την αγάπη στον υπέρτατο βαθμό.

Αυτή η μέρα δεν είναι απλά μια γιορτή υπενθύμισης, για τη σημασία της μητρότητας. Είναι ο λόγος για τον οποίο καθημερινά πρέπει να δείχνουμε την ελάχιστη ευγνωμοσύνη, ανταπόδοση και αναγνώριση της ανιδιοτελούς συμβολής της.

Ο προγραμματικός σχεδιασμός του Δήμου μας έχει ως στόχο την υποστήριξη της μεγαλειώδους όσο και επίπονης προσπάθειας που καταβάλλουν οι Ξανθιώτισσες μητέρες στην πόλη και τους οικισμούς.

Δίνουμε έμφαση στους τομείς της Εκπαίδευσης και του Αθλητισμού, με το σχεδιασμό νέων σχολικών υποδομών σε όλες τις βαθμίδες, τη βελτίωση των ήδη υπαρχουσών, τη δημιουργία χώρων άθλησης, διασκέδασης και ψυχαγωγίας σε κάθε γειτονιά μέσα στην πόλη και τους οικισμούς.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής μας πολιτικής, βοηθούμε τις μητέρες που έχουν ανάγκη, μέσω του ΤΕΒΑ, ενώ ενισχύουμε την Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου μας, δίνοντας τη δυνατότητα σε περισσότερους συνδημότες μας, άμεσα τη φροντίδα που απαιτείται.

Θεωρούμε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να θωρακίσει, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, τον ύψιστο ρόλο που αναλαμβάνει η μητέρα, μεριμνώντας για την ίδια και για τα παιδιά της».

Σχετικά Άρθρα