Κύριο Θέμα Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Γέμισε μελωδίες και το Χατζιδάκειο… Πάνω από 1200 παιδιά παίζουν μουσική σε κάθε γωνία της Ξάνθης (Ο Ηλίας Ασκαρίδης παίρνει συνεχώς συγχαρητήρια)

Απίστευτες στιγμές ζει η πόλη της Ξάνθης μετά από 2 χρόνια πανδημίας. Το φεστιβάλ Ξάνθη Πόλις Ονείρων που σχεδίασε ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού κ. Ηλίας Ασκαρίδης μαζί με την ομάδα πολιτισμού του νομικού προσώπου, έχουν φέρει 1200 περίπου παιδιά, συνοδούς  και μουσικούς από όλη την Ελλάδα στην πόλη μας για το τριήμερο και έχουν γεμίσει μουσική σε κάθε γωνιά της Ξάνθης.

Έτσι χθες βράδυ απολαύσαμε κι8 ένα εκπληκτικό αφιέρωμα στον συνθέτη Γιάννη Κωνσταντινίδη από μαθητές και καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης καθώς κι από το Μουσικό Σχολείο Δράμας.

Ο Πολυχώρος το γνωστό μας Χατζιδάκειο γέμισε μοναδικές φωνές και μουσικές. Το “Ξάνθη ΠΟΛΙΣ ΟΝΕΙΡΩΝ” αφιερωμένο στο Μάνο Χατζιδάκι αποτελεί μια καταπληκτική συνάντηση νέων και μουσικής χαρισμένη απλόχερα σε όλους μας.

Είμαστε υπερήφανοι ως Ξανθιώτες που η Οικία Μάνου Χατζιδάκι αποτελεί το σπίτι αυτού του υπέροχου φεστιβάλ.

Συγχαρητήρια στον Δήμαρχο Μανώλη Τσέπελη που χρηματοδότησε το φεστιβάλ αυτό αλλά και στην αντιπρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού κ. Φένια Τσαγκάλα που είναι παρούσα σε όλες τις εκδηλώσεις συντονίζοντας κάθε λεπτομέρεια. Φυσικά αυτό το εγχείρημα δεν θα γινόταν αν δεν υπήρχαν και οι άνθρωποι του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης αλλά και δεκάδες εθελοντές που και σε αυτούς πρέπει να αποδώσουμε τα εύσημα.

Σχετικά Άρθρα