Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Υποδοχή του Τιμίου Σταυρού στον ΙΝ Αγίου Θεοφάνους Ξάνθης (video+φωτογραφίες)

Μαίρη Δαληκριάδου

Με κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια υποδέχτηκε τον Τίμιο Σταυρό το χριστεπώνυμο κοινό της Ξάνθης που μετέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος και Πατριαρχικός Επίτροπος του Πατριαρχείου των Ιερoσολύμων κ.κ. Ησύχιος από τα Ιεροσόλυμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεοφάνους Ξάνθης.

Η έλευση του Τιμίου Ξύλου μετά της Ιερής Εικόνας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης πραγματοποιείται στα πλαίσια του εορτασμού του ιερού ναού του Αγίου Θεοφάνους Ξάνθης  που βρίσκεται απέναντι από το 4ο Σώμα Στρατού.

Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε στις 7 η ώρα το απόγευμα της Δευτέρας 2 Μαΐου 2022 προσκεκλημένοι ήταν από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενέρχη μας Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ Παντελεήμονα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ.κ Παύλος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ.κ Ησύχιος Γενικός Πατριαρχικός Επίτροπος του Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων.

Στον πανηγυρικό εσπερινό παραβρέθηκε εκπρόσωπος του ΔΣΣ,  ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλη Τσέπελης με την σύζυγό του Έλλη, ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης Παναγιώτης Αμβροσιάδης,  ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Μανώλης Φανουράκης.

Ο Τίμιος Σταύρος θα παραμείνει στον ναό του Αγίου Θεοφάνους μέχρι την Κυριακή 8 Μαΐου. Καθημερινά θα τελούνται θείες λειτουργίες και εσπερινοί. Ο ναός θα παραμένει ανοιχτός από τις 07:00 το πρωί έως τις 10:00 το βράδυ.

https://www.facebook.com/xanthinews/videos/337238708398390

Σχετικά Άρθρα