Ελλάδα Τελευταία Νέα

Θεσσαλονίκη: Παρελήφθησαν 130 τεθωρακισμένα οχήματα M1117 από τις ΗΠΑ

Η παραλαβή 130 τεθωρακισμένων τροχοφόρων οχημάτων αναγνωρίσεως (ΤΤΟΑ-ASV) Μ1117 πραγματοποιήθηκε σήμερα και χθες στη Θεσσαλονίκη. Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ), τα Μ1117 παραχωρούνται στην Ελλάδα μέσω του προγράμματος πλεονάζοντος αμυντικού υλικού των ΗΠΑ (Excess Defense Articles – EDA).

Τα M1117 χρησιμοποιούνται σε αποστολές αναγνώρισης και επιτήρησης περιοχής, επαυξάνοντας σημαντικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Στρατού Ξηράς, λόγω της ευελιξίας τους και της ενισχυμένης θωράκισής τους.

Τα M11Σ17 που παρελήφθησαν προστίθενται στα 44 που είχαν παραληφθεί το Δεκέμβριο του 2021.

Η παραλαβή των Μ1117 θα συνεχιστεί και το επόμενο χρονικό διάστημα, όπως έχει προγραμματιστεί, προστίθεται στην ανακοίνωση του ΓΕΣ.

Δηλώσεις του απερχόμενου Αμερικανού πρέσβη Τζ. Πάιατ :

Περήφανος δηλώνει σε αναρτησή του ο απερχόμενος Αμερικανός πρέσβης Τζ. Πάιατ για τα 130 ακόμη τεθωρακισμένα οχήματα ασφαλείας M1117 που παραδίδονται στην Ελλάδα, και που φτάνουν στη Θεσσαλονίκη. Μέχρι το τέλος του 2022, οι Η.Π.Α. θα παρέχει στην Ελλάδα συνολικά 1.200 ASV, όλα χωρίς κόστος, μέσω του προγράμματος EDA. Η αμυντική σύμπραξη 🇺🇸🇬🇷 είναι ισχυρότερη από ποτέ.

Σχετικά Άρθρα