Κοινωνία Τελευταία Νέα

Εορτασμός του Αγίου Θεοφάνους: Ο Τίμιος Σταυρός με τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου από τα Ιεροσόλυμα στην Ξάνθη

Μαίρη Δαληκριάδου

Μεγάλη τιμή για την πόλη της Ξάνθης επ’ ευκαιρίας της Εορτής του Αγίου Θεοφάνους Επισκόπου Περιθεωρίου Ξάνθης στο Ιερό Ναό του Αγίου Θεοφάνους για μια εβδομάδα οι πιστοί θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τεμάχιο του Τίμιου Σταυρού ο οποίος περιχέει τίμιο Ξύλο τον οποίο θα μεταφέρει από τα Ιεροσόλυμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος και Πατριαρχικός Επίτροπος του Πατριαρχείου των Ιερουσαλήμ κ.κ. Ησύχιος.

Πιο αναλυτικά για τον εορτασμό του Αγίου Θεοφάνους:

Την Δευτέρα 2 και την Τρίτη 3 Μαΐου 2022 πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Θεοφάνους Ξάνθης με την παρουσία των Σεβασμιωτάτων Αρχιερέων Καπιτωλιάδος κ.κ. Ησυχίου, Σερβίων και Κοζάνης κ.κ Παύλου και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος.

Η υποδοχή του Τιμίου Σταυρού μετά του Τιμίου Ξύλου μετά της Εικόνας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης θα γίνει στις 7 η ώρα τη Δευτέρα 2 Μαΐου 2022 και θα παραμείνει στον ναό του Αγίου Θεοφάνους μέχρι την Κυριακή 8 Μαΐου. Καθημερινά θα τελούνται θείες λειτουργίες και εσπερινοί. Ο ναός θα παραμένει ανοιχτός από τις 07:00 το πρωί έως τις 10:00 το βράδυ.

Η ανακοίνωση του Ναού:

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΕΩΡΙΟΥ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ ΞΑΝΘΗΣ

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΣΤΕΠΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ ΚΑΙ ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ.

Γίνεται γνωστό στον λαό της Ξάνθης ότι με την ευκαιρία της Εορτής του εν Αγίοις Πατρός ημών Θεοφάνους Επισκόπου Περιθεωρίου προσκεκλημένοι είναι από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενέρχη μας Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ Παντελεήμονα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ.κ Παύλος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ.κ Ησύχιος Γενικός Πατριαρχικός Επίτροπος του Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων ο οποίος θα μεταφέρει στην πόλη της Ξάνθης την Εικόνα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης μετά του Τιμίου Σταυρού (ο οποίος περιχέει Tίμιο Ξύλο) προς Αγιασμό των Πιστών. Η υποδοχή θα γίνει την Δευτέρα 2α Μαίου 2022 στις 19:00 στα προπύλαια του Ιερού Ναού του Αγίου Θεοφάνους Ξάνθης ο οποίος Βρίσκεται έναντι του Δ’ Σώματος Στρατού και θα παραμείνει στον Ιερό Ναό μέχρι Κυριακή 8η Μαίου 2022.

Ακολουθεί η αφίσα με το πρόγραμμα:

Σχετικά Άρθρα