Κοινωνία Τελευταία Νέα

Στις 27 Μάϊου οι μουσουλμάνοι συμπολίτες γιορτάζουν το Καντήλι μέσα στις μέρες τις νηστείας

Την Τετάρτη 27 Απριλίου 2022, είναι η 27η νύχτα του μήνα Ραμαδάν, η Νύχτα της Καντρ, μια νύχτα στην οποία άρχισε να αποκαλύπτεται το Ιερό Κοράνι, το οποίο αποτελεί το κάλεσμα του Αλλάχ για τη σωτηρία της ανθρωπότητας. Η ειρήνη και η ασφάλεια εξαπλώνονται παντού, οι Πύλες του ουρανού ανοίγουν και γίνονται δεκτές οι προσευχές και οι μετάνοιές μας.

Για τη Νύχτα της Καντρ ο Αλλάχ αποκάλυψε μια ξεχωριστή Σούρα (κεφάλαιο 97) στο Κοράνι, στην οποία λέει: «Στείλαμε το Κοράνι τη Νύχτα της Δύναμης (η Νύχτα της Καντρ). Ποιός θα σε διδάξει για τη Νύχτα της Δύναμης; Η Νύχτα της Δύναμης είναι καλύτερη κι από χίλιους μήνες.

Τη νύχτα εκείνη, οι άγγελοι και το Πνεύμα (Ο Γαβριήλ) κατεβαίνουν με την άδεια του Θεού, και φέρνουν τις θεϊκές αποφάσεις. Ειρήνη σε τούτη τη νύχτα μέχρι την ανατολή του ήλιου».Σας ευχόμαστε να είναι ευλογημένη η Νύχτα της Καντρ.

ΜΟΥΦΤΕΙΑ ΞΑΝΘΗΣ

Bu yıl, 27 Nisan 2022 Çarşamba, Ramazan ayının 27. gecesi, Kadir Gecesi, Yüce Allah’ın insanlığa kurtuluş çağrısı olan Kuran’ın indirilmeye başladığı, esenlik ve barışın her tarafa yayıldığı, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği bir gecedir.Kadir gecesi; Yüce Mevla’nın hakkında müstakil bir süre indirdiği ve bu sürede “Doğrusu biz Kur’an’ı Kadir Gecesi’nde indirdik.

Kadir Gecesi’nin ne olduğunu sen nereden bileceksin? Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Cebrail O gece, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de inerler. O gece,tan yerinin ağarmasına kadar süren bir esenliktir.” buyurduğu müstesna bir gecedir. (el-KADR Süresi 97).Kadir Geceniz Mübarek Olsun.

KSANTİ (İSKEÇE) MÜFTÜLÜĞÜ

https://www.facebook.com/MoufteiaXanthis/posts/1050303259198581

Σχετικά Άρθρα