ΚοινωνίαΤελευταία Νέα

Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων: Θεού θέλοντος θα εορτάσουμε το Πάσχα όπως και προ πανδημίας (Συνέντευξη από το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης)

Με πατρικές ευχές για υγεία και ειρήνη, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμων, γνωστοποίησε τον τρόπο με τον οποίο θα εορτασθεί φέτος το Άγιο Πάσχα στους Ιερούς Ναούς της Μητρόπολης μας:’ Θεού θέλοντος, φέτος θα εορτάσουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση όπως ακριβώς εορτάζαμε και προ πανδημίας. Παράκληση πατρική να τηρήσουμε τα μέτρα για την προστασία μας και την προστασία των αδελφών μας. Οι Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας τελούνται κανονικά χωρίς περιορισμούς στην προσέλευση των πιστών. Αύριο, Μεγάλη Τετάρτη, σε όλους τους Ναούς θα τελεστεί το Μυστήριο του Ευχελαίου στις 18:00 το απόγευμα.

Τη Μεγάλη Παρασκευή , στις 16:00 θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στα Νεκροταφεία και στις 19:00 στους Ιερούς Ναούς. Στις 21:15 θα γίνει η σύναξις των Επιταφίων στην κεντρική μας πλατεία.

Στις 11:00 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου θα χτυπήσουν οι καμπάνες και στις 24:00 θα εορτάσουμε όλοι μαζί την Ανάσταση του Κυρίου’.

Όπως τόνισε ο Σενβασμιότατος τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα η εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου:’ Δεκαπέντε ενοριακοί μας ναοί είναι αφιερωμένοι στον Άγιο Γεώργιο. Χώρια από τα παρεκκλήσια. Και την τρίτη ημέρα του Πάσχα που εορτάζουν οι Νεοφανείς Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος και Ειρήνη έχουμε ναούς που πανηγυρίζουν. Όλα, φέτος, θα γίνουν όπως αρμόζει…’

300 επιταγές και δέματα με βασικά είδη διατροφής διένειμε η Μητρόπολη

Ο Σεβασμιότατος για μια ακόμη φορά τόνισε ότι η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης βιώνει μαζί με το ποίμνιο της τις δυσκολίες και τις ανατροπές της εποχής μας:’ δυστυχώς οι οικονομικές δυσκολίες ταλαιπωρούν πολλές οικογένειες . Γνωρίζουμε ότι δεν λύνουμε το πρόβλημα τους. Όμως τέτοιες Άγιες μέρες φροντίσαμε ώστε να μη λείπουν τα απαραίτητα από το εορταστικό τραπέζι. Διανεμήθηκαν 300 επιταγές σε ισάριθμες οικογένειες και δέματα με βασικά είδη διατροφής σε όσους έχουν ανάγκη στήριξης’…

Να δώσει ο θεός να ειρηνεύσει ο κόσμος…

‘Πριν ακόμη την έλευση του Κυρίου, ο Προφήτης Ησαΐας ρωτούσε « γιατί οι άνθρωποι να φτιάχνουν βέλη και τόξα και όχι άροτρα;». Αυτές τις ημέρες να σκεπτόμαστε και εκείνους τους ανθρώπους που δοκιμάζονται από τον πόλεμο. Φεύγουν από την πατρίδα τους. Κάποια στιγμή θα γυρίσουν αλλά τι θα βρούν;  Να δώσει ο θεός να ειρηνεύσει ο κόσμος…’κατέληξε ο Σεβασμιότατος.

Ακούστε το Σεβασμιότατο Ξάνθης:

Σχετικά Άρθρα