Κύριο ΘέμαΤελευταία Νέα

Μανώλης Τσέπελης: Εποικοδομητικές συναντήσεις στην Αθήνα για Λευκού Πύργου, Παλιννοστούντες, αγροτική οδοποιία στα Κιμμέρια και ΤΕΒΑ

Μέχρι τον Αύγουστο αναμένεται να κατατεθεί τροποποίηση στον ισχύοντα νόμο, για περιοχές με ιδιαιτερότητες, όπως η περίπτωση με το ρήγμα στον συνοικισμό του Λευκού Πύργου στο Δήμο Ξάνθης που δεν μπορεί να ενταχθεί στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο , προκειμένου να διευθετηθεί το χρόνιο ζήτημα που ταλαιπωρεί δεκαετίες τώρα ιδιοκτήτες  στον συγκεκριμένο συνοικισμό. Την παραπάνω διαβεβαίωση έλαβε ο Δήμαρχος Ξάνθης από το Γ.Γ Περιβάλλοντος κ. Μπακογιάννη κατά τη χθεσινή τους συνάντηση στην Αθήνα, όπως τόνισε ο Δήμαρχος, μιλώντας για τα αποτελέσματα των επαφών του σε τρία υπουργεία, στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου΄

Ο Δήμαρχος έθεσε υπόψη των υπηρεσιακών στελεχών του υπουργείου ένα ακόμη σοβαρό ζήτημα το οποίο, αν και είχε δρομολογηθεί, καθυστέρησε λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας και στη λειτουργεία του δημόσιου τομέα. Πρόκειται για την αδυναμία μεταβίβασης των σπιτιών των παλιννοστούντων ομογενών στον οικισμό της Καλλιθέας – πρόβλημα το οποίο σχετίζεται και με την αδυναμία αποπληρωμής των δανείων με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου που είχαν λάβει οι ομογενείς :’ αναμένουμε θετική απόφαση καθώς ο κ. Μπακογιάννης με διαβεβαίωσε ότι τελεί υπό έγκριση το ρυμοτομικό σχέδιο που είχε εκπονήσει ο Δήμος Ξάνθης και ήδη έχει αποστείλει στο υπουργείο. Θα επισκεφθώ και πάλι το υπουργείο για το ζήτημα αυτό μέσα στο πρώτο 15νθημερο του Μαΐου, ώστε να επισπεύσουμε τις διαδικασίες με την υπογραφή’ επεσήμανε ο Δήμαρχος.

Συναντήθηκε και με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γεωργαντά προκειμένου να προωθήσει το αίτημα του Δήμου για την παραχώρηση οικοπέδων, για την κατασκευή δυο γηπέδων 5Χ5,  στα Κιμμέρια :’ εκτός από το θέμα αυτό ζητήσαμε τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας στην περιοχή των Κιμμερίων με ασφαλτοστρώσεις, ώστε να διευκολύνονται στις αναγκαίες μετακινήσεις τους οι κτηνοτρόφοι μας. Μόλις αποκατασταθεί η προσβασιμότητα, στόχος μας είναι να κατασκευάσουμε ένα υποσταθμό, ώστε  να ανεβαίνουν οι εταιρείες για να παίρνουν το γάλα και να μην επιβαρύνονται με τις μετακινήσεις οι κτηνοτρόφοι μας’, σημείωσε ο κ. Τσέπελης.

Τέλος, επισκέφθηκε και τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Χατζηδάκη, τον οποίο ευχαρίστησε για την απόφαση του να ενισχύσει με επιπλέον 4εκ ευρώ το πρόγραμμα ΤΕΒΑ :’ τον ευχαρίστησα και για το γεγονός ότι με την απόφαση του στηρίζει τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας, αλλά και για το ότι, με την ίδια απόφαση, δίνει τη δυνατότητα όλα τα υπόλοιπα να πηγαίνουν στο Τραπέζι της Αγάπης… Εκείνο που πρέπει να ξέρει η κοινωνία μας είναι ότι δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να κρυφθούμε πίσω από τα προβλήματα…’κατέληξε.

Ακούστε το Δήμαρχο Ξάνθης κ.Μανώλη Τσέπελη:

Πηγή Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα