Αφιερώματα Τελευταία Νέα

Αναβίωσε την Κυριακή των Βαΐων στα Άβδηρα το έθιμο της “Βάγιας”

Ο Χορευτικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Αβδηριτών φρόντισε να οργανώσει την Κυριακή των Βαΐων στα Άβδηρα την αναβίωση του εθίμου της «Βάγιας»

Το έθιμο της «Βάγιας» αναβίωσε για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, με την ευθύνη  του Χορευτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αβδηριτών, που στοχεύει στο να ξαναζωντανέψει ήθη και έθιμα του τόπου και το πράττει με συνέπεια τα τελευταία χρόνια. Η παράδοση, με τις μαρτυρίες και την εμπειρία ων προηγούμενων γενεών, μεταλαμπαδεύεται στους νέους και ζώσα αναπνέει μέσα στις γειτονιές των Αβδήρων με τη βιωματική και αποτελεσματική προσέγγιση που επιχειρούν οι υπεύθυνοι του συλλόγου.

 Ο Χορευτικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Αβδηριτών ευχαριστεί θερμά  την κυρία Ξακουστή Ιμαμίδου για την κατασκευή της κούκλας, της «Βάγιας», που στα χέρια των παιδιών, περιπλανήθηκε στα Άβδηρα, με τους μικρούς να λένε τα κάλαντα, στις γειτονιές.

Στο Λαογραφικό μουσείο, τα παιδιά των Αβδήρων, γνώρισαν τη «Βάγια», έμαθαν πως φτιάχνεται η κούκλα, χρωμάτισαν αβγουλάκια και τραγούδησαν τα κάλαντα κρατώντας καλαθάκια στην πλατεία του χωριού…

Σχετικά Άρθρα