Κοινωνία Τελευταία Νέα

(video-Φωτο)-Ξάνθη: Εκδηλώσεις μνήμης σήμερα για την 107η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Μία επέτειος τιμής και μνήμης για ένα έγκλημα που άφησε πίσω του 1.500.000 νεκρούς Αρμένιους, ορφανά παιδιά και πρόσφυγες διασκορπισμένους σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου

Το πρωί της Κυριακής στο Ηρώο της Ξάνθης  τελέστηκε προσευχή από τον πανοσιολογιότατο αρχιμανδρίτη Οβανές Σαγντετζιάν, αναπληρωτή του Μητροπολίτη των Ορθοδόξων Αρμενίων Ελλάδος και ποιμένα των Αρμενικών κοινοτήτων της ΑΜΘ  στην μνήμη του 1.500.000  θυμάτων της Γενοκτονίας του 1915 και στη συνέχεια καταθέσεις στεφάνων από τις αρχές και τους φορείς της πόλης μας, στο μνημείο των Ηρώων της Ξάνθης.

Αμέσως μετά  πραγματοποιήθηκε η κεντρική πολιτική εκδήλωση στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης (Καπναποθήκη Π), με κεντρικό ομιλητή τον Δρ. Ιωάννη Μάζη, Καθηγητή Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρο του Τμήματος Τουρκικών σπουδών και σύγχρονων Ασιατικών.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του  ο βουλευτής Καβάλας  της ΝΔ και εκπρόσωπος της βουλής των Ελλήνων και του προέδρου της  κ. Μακάριος Λαζαρίδης καθώς και   εκπρόσωποι της θρησκευτικής,  στρατιωτικής, πολιτικής και πολιτειακής  ηγεσίας του τόπου μας.  

Δείτε video με τον Βουλευτή Μακάριο Λαζαρίδη:

Εθελοντική αιμοδοσία στην αίθουσα της Αρμενικής κοινότητας (Αγίου Ελευθερίου 54) από την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Γ.Ν. Νοσοκομείου Ξάνθης

Αξίζει να τονιστεί τέλος ότι την Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου από τις 9.30 έως τις 13.30, με πρωτοβουλία του Αρμενικού Σταυρού Ελέους Ξάνθης θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στην αίθουσα της Αρμενικής κοινότητας (Αγίου Ελευθερίου 54) από την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Γ.Ν. Νοσοκομείου Ξάνθης. Η προσφορά αίματος στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε όλοι είναι μια συμβολική πράξη αγάπης. Στον θάνατο και στον όλεθρο απαντάμε με την ζωή και την ελπίδα.

Δείτε φωτογραφίες:

Σχετικά Άρθρα