Κοινωνία Τελευταία Νέα

Στη Ρουμανία το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης στα πλαίσια του προγράμματος New European Music (Erasmus)

Η σχολική κοινότητα της Ucea de jos της Ρουμανίας ( μαθητές, καθηγητές και γονείς) υποδέχθηκε θερμά και φιλοξένησε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης – Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης δούλεψαν μαζί με τους μαθητές από τη Ρουμανία με απώτερο στόχο να γνωρίσουν την σύγχρονη μουσική των χωρών τους

 Από τις 10 έως τις 15 Απριλίου το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης επισκέφθηκε την  Ucea de Jos της Ρουμανίας στα πλαίσια του προγράμματος New European Music (Erasmus).  Η αποστολή περιελάμβανε τρεις καθηγητές και πέντε μαθητές.

Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης δούλεψαν μαζί με τους μαθητές από τη Ρουμανία με απώτερο στόχο να γνωρίσουν την σύγχρονη μουσική των χωρών τους και στην συνέχεια  να προσπαθήσουν να την μεταδώσουν πέρα από τα σύνορα της χώρας τους, σε μαθητές που έρχονται από διαφορετικό γλωσσικό και πολιτιστικό περιβάλλον.

Όπως αναφέρει ο εκπαιδευτικός κ. Παναγιώτης Κουτάκης  που συμμετείχε στην αποστολή «… Η εμπειρία μας ήταν απίστευτη, τόσο γιατί οι μαθητές του Ρουμάνικου σχολείου φάνηκαν εξαιρετικά συνεπείς και αγκάλιασαν το εγχείρημα, όσο και γιατί η σχολική κοινότητα της Ucea de jos( μαθητές, καθηγητές και γονείς) αποτελούν μια ζεστή οικογένεια, όπως το δικό μας σχολείο σε μεγάλο βαθμό, και όχι μία απρόσωπη κοινότητα όπως κάποια μεγάλα σχολεία. Και φυσικά είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την τοπική κουλτούρα. Στο χορό πολεμήσαμε να τους ανταγωνιστούμε, αλλά δυστυχώς το σκορ από το ημίχρονο ήταν 4-1. Ελπίζουμε όταν τους φιλοξενήσουμε εμείς να καταφέρουμε τουλάχιστον την ισοπαλία!Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά και των δύο σχολείων, στους καθηγητές, στους γονείς, μα ιδιαίτερα στην φοβερή  Mihaela Mihaa την οποία θεωρώ πλέον δικό μου άνθρωπο. Να είμαστε καλά και από δω και στο εξής ελπίζω να έχουμε περισσότερες τέτοιες εμπειρίες. Καλές γιορτές..»

Σχετικά Άρθρα