Κύριο ΘέμαΠαραπολιτικάΤελευταία Νέα

Απίστευτο εξώδικο του Δημάρχου Γ. Τσιτιρίδη στην XanthiNews «να κατεβάσει» εντός 24 ωρών τα δημοσιεύματα για την βεβήλωση του νεκροταφείου του Πετεινού!!!!!

Ένα απίστευτο εξώδικο μου ήρθε χθες στην εφημερίδα από τον Δήμαρχο Αβδήρων κ. Γιώργο Τσιτιρίδη με το οποίο με καλεί να κατεβάσω εντός 24 ωρών μάλιστα, να εξαφανίσω, να σβήσω τα δημοσιεύματά της XanthiNews που αναφέρονται στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν πριν λίγες ημέρες τόσο κατά την διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Αβδήρων (όπου καλύψαμε με εικόνα και ήχο- βίντεο) και τις δύο συνεδριάσεις που αφορούσαν την παρέμβαση των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης που αυτοί αποκάλυψαν το θέμα, όσο και τα όσα διαδραματίσθηκαν το πρωί της Τετάρτης 16 Μαρτίου στο μουσουλμανικό νεκροταφείο του Πετεινού με τις μπουλντόζες του Δήμου να δουλεύουν και τα ταφικά σύμβολα να είναι πεταμένα εδώ κι εκεί.

Για το θέμα αυτό υπήρξαν μέχρι σήμερα δύο δημόσιες συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο των Αβδήρων. Τοποθετήθηκε το υπουργείο παιδείας της Ελλάδας και το Ελληνικό ΥπέΞ, το Τουρκικό ΥΠΕΞ ( όπου κόντεψε να γίνει και διπλωματικό επεισόδιο) είχαμε δηλώσεις αρχηγών τις αντιπολίτευσης και δημοτικών συμβούλων στα Άβδηρα, ανακοινώσεις από Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου (Μπαράν Μπουρχάν, Χουσεήν Ζεϊμπεκ και Ιλχάν Αχμέτ από Κομοτηνή), ανακοινώσεις από κόμματα όπως το ΚΚΕ και ο Σύριζα, αντιδράσεις από τη Μουφτεία Ξάνθης, παρέμβαση της αρχαιολογίας Ξάνθης στο σημείο και άλλες αντιδράσεις από πολίτες. Παράλληλα με το θέμα ασχολήθηκαν και Τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης τόσο τηλεοράσεις όσο  και διαδικτυακά site.

Τέλος οι δύο μειονοτικοί βουλευτές της Ξάνθης κατέθεσαν μήνυση στην εισαγγελία Ξάνθης καταγγέλλοντας έντονα το δήμο Αβδήρων, για βεβήλωση του νεκροταφείου και την καταστροφή επιτύμβιων πλακών και υπάρχει αυτή την ώρα προκαταρτική για το θέμα της βεβήλωσης του νεκροταφείου!!!!

Θυμίζω ότι για το θέμα που αναδείξαμε παρενέβη άμεσα και την ίδια μάλιστα ημέρα και ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής, ο οποίος με δήλωσή του στο xanthinews.gr τόνισε: «Η καταστροφή νεκροταφείων είναι μια πράξη που πληγώνει βαθιά κάθε άνθρωπο ανεξάρτητα από το θρήσκευμά του. Οι εικόνες που είδαμε σήμερα προσβάλλουν τον πολιτισμό μας. Ο σεβασμός προς τους νεκρούς είναι αδιαπραγμάτευτος όπως αδιαπραγμάτευτος είναι και ο σεβασμός προς τους μουσουλμάνους αδελφούς μας στη Θράκη».

Σε όλη αυτήν την διάρκεια των γεγονότων η XanthiNews.gr και άλλα μέσα αναζήτησαν την απάντηση του Δημάρχου Γ. Τσιτιρίδη επί του θέματος και μάλιστα όταν αυτή υπήρξε (μέσα στο Δημοτικό Συμβουλιο) την καταγράψαμε και την μεταδώσαμε ολόκληρη με εικόνα και ήχο.

Ακολουθεί το εξώδικο του Δημάρχου

Φυσικά περιττεύει να πω ότι ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ δεν πρόκειται να μας φιμώσεις, όσες μνήσεις και αν μας κάνει. Το θέμα με το νεκροταφείο του Πετεινού ήταν και παραμένει να είναι τεράστιου ενδιαφέροντος για την κοινή γνώμη τόσο σε Ξάνθη και Κομοτηνή όσο και διεθνώς μιας και επηρεάζει την εξωτερική πολιτική της χώρας μας… περισσότερα στις δικαστικές αίθουσες αλλά και στα χωριά του Δήμου Αβδήρων όπου θα είμαστε καθημερινά για να ακούμε τους πολίτες και να μεταφέρουμε τις απόψεις τους.

Σχετικά Άρθρα