Πολιτική Τελευταία Νέα

ΕΒΕ για το άνοιγμα των συνόρων Αγίου Κωνσταντίνου – Ζλάτογκραντ: Κάλλιο αργά παρά ποτέ!

Κάλλιο αργά παρά ποτέ!

Χαιρετίζουμε το άνοιγμα των συνόρων Αγίου Κωνσταντίνου – Ζλάτογκραντ. Επιτέλους, μετά από δύο (2) χρόνια αποκλεισμού από τα βόρεια σύνορα που στερήθηκε ο νομός μας το τουριστικό όφελος από την δίοδο Αγίου Κωνσταντίνου – Ζλάτογκραντ και την τεράστια πίεση που ασκήσαμε εμείς και όλοι οι παραγωγικοί φορείς, στην Περιφέρεια ΑΜΘ και στα Υπουργεία, από σήμερα στις 06:00 η ώρα το πρωί, τα σύνορα είναι ανοιχτά. 

Πρέπει όμως να διδαχθούμε από τα λάθη του παρελθόντος και να μην βρεθούμε πάλι με κλειστά σύνορα εξαιτίας του παραεμπορίου – λαθρεμπόριου ή με πρόσχημα την πανδημία. Υπενθυμίζουμε ότι εδώ και δέκα (10) χρόνια περίπου από το άνοιγμα της τουριστικής διόδου Αγίου Κωνσταντίνου – Ζλάτογκραντ, δεν υπάρχει ακόμη και σήμερα, καμία απολύτως υποδομή ελέγχου στο ελληνικό έδαφος στο συγκεκριμένο χώρο. 

Κάποιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την τεράστια οικονομική ζημιά που υπέστη ο τουριστικός και επιχειρηματικός τομέας του νομού μας καθώς για δύο ολόκληρα χρόνια η μοναδική δίοδος σε όλο το μήκος των ελληνοβουλγαρικών συνόρων παρέμενε κλειστή.

Διαπιστώνουμε, για μία ακόμη φορά, ότι σημαντικό ρόλο παίζουν τα πρόσωπα που διοικούν. Η παρουσία του κ. Κωνσταντίνου Κουρτίδη στην Αντιπεριφέρεια Ξάνθης σε διάστημα τριών (3) μηνών, φαίνεται να έχει αποτελέσματα.

Ευελπιστούμε ότι άμεσα θα προχωρήσει η διοίκηση και θα δημιουργήσει όλες τις απαραίτητες προβλεπόμενες ευρωπαϊκές προδιαγραφές που θα διασφαλίζουν την ομαλή και νόμιμη διέλευση.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

Σχετικά Άρθρα