Κοινωνία Τελευταία Νέα

Κινητοποίηση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης για το θανατηφόρο ατύχημα του Φ. Γριβάκη στην ΕΛΒΙΖ

Σε κινητοποίηση έξω από τα δικαστήρια προχώρησε η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης, απαιτώντας την άμεση απόδοση δικαιοσύνης για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα που συνέβη στην Ελληνική Βιομηχανία Ζωοτροφών το  2017 στην Ξάνθη.

Μια υπόθεση που παίρνει συνεχώς αναβολές εδώ και 5 χρόνια, στην προσπάθεια της εργοδοσίας να αποδείξει πως τα εργατικά ατυχήματα οφείλονται στην «απροσεξία» και την «αμέλεια» των εργαζόμενων, ωστόσο αν δούμε πως τα εργατικά ατυχήματα στο Νομό ολοένα και αυξάνονται αποδεικνύεται πως είναι αποτέλεσμα της έλλειψης των μέτρων προστασίας στους χώρους, της υποβάθμισης των Επιτροπών Ελέγχου υγιεινής και ασφάλειας.

 Η υπόθεση της ΕΛΒΙΖ είναι η απόδειξη πως για το κράτος και την αστική δικαιοσύνη όταν είναι να εκδικάσουν εργατικά ατυχήματα να χρονοτριβούν και οι διαδικασίες να παίρνουν χρόνια και με την προσφιλή τακτική των εργοδοτών, να θέλουν να φορτώσουν την ευθύνη για τα ατυχήματα στους εργαζόμενους. Όταν όμως είναι να βγάλουν παράνομη μια απεργία αυτή η απόφαση παίρνεται σε μερικές ώρες.

Απαιτούμε την άμεση δικαίωση για την οικογένεια του Φ. Γριβάκη, όσο και για τους εργαζόμενους του Νομού μας.

Καλούμε σε εκ νέου κινητοποίηση έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ξάνθης στη συνέχεια της δίκης, στις 21 Απριλίου, Μ. Τετάρτη στις 9 π.μ.

Σχετικά Άρθρα