ΚοινωνίαΚύριο ΘέμαΤελευταία Νέα

Αποκλειστικό: Ανοικτός από αύριο Δευτέρα 11 Απριλίου ο δρόμος Ξάνθη – Θέρμες – Ζλάτογκραντ. Ανοίγει ο συνοριακός σταθμός

Επιτέλους μετά από προσπάθειες μηνών και από τις δύο πλευρές Ελλάδα και Βουλγαρία ανοίγουν τον συνοριακό σταθμό των Θερμών.

Είχε προηγηθεί η πρώτη συνάντηση του Δημάρχου Ζλάτογκρατ με τον Αντιδήμαρχο Ξάνθης Πάνο Αμβροσιάδη όπου και έγινε η πρώτη επαφή και το πρώτο αίτημα προς τις ελληνικές αρχές, επαφές των Βούλγαρων στην Περιφέρεια ΑΜΘ με τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο όπου ο Νομάρχης του Σμόλιαν Emil Humchev, ο Βουλευτή του Mihal Kambarev και ο Δήμαρχο Ζλάτογκραντ Miroslav Giantsev, παρόντος του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Κουρτίδη όπυ επανέλαβαν το αίτημά τους ακόμη πιο επίσημα, με τον Χρήστο Μέτιο να δηλώνει «Συζητήσαμε για την επαναλειτουργία του μεθοριακού σταθμού διέλευσης στον Άγιο Κωνσταντίνο Ξάνθης, την πορεία κατασκευής του κάθετου άξονα 70 της Εγνατίας Οδού (Ξάνθη-Εχίνος-Ελληνοβουλγαρικά σύνορα) καθώς και τη συνεργασία των όμορων περιοχών μας στους τομείς του τουρισμού και της επιχειρηματικότητας».

Σύσκεψη στην Βουλγαρία μεταξύ των εμπλεκομένων για να βοηθηθούν οι εγκαταστάσεις υγειονομικών και αστυνομικών της Ελλάδας στο σημείο και μετά από όλα αυτά και την επιμονή του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Κώστα Κουρτιδη, χθες εκδόθηκε το ανάλογο ΦΕΚ και τα σύνορα ανοίγουν από το πρωί στις 6:00 της Δευτέρα 11 Απριλίου 2022!!!!

Αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στον κ. Κουρτίδη όσο και στον περιφερειάρχη μας, μιας και η δίοδος θα είναι ανάσα τόσο για την Ελληνική όσο και για την Βουλγάρικη πλευρά.

Σχετικά Άρθρα