Κύριο Θέμα Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Εκλογή Συνέδρων στην Ξάνθη: 300, αλλά του ΣΥΡΙΖΑ… Άνθρακας ο θησαυρός… της «διεύρυνσης Χατζηθεοδώρου»

Δύσκολες ώρες για την Πρωτοβουλία των 4άρων

Ήταν Νοέμβριος του ’21 όταν ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ξάνθης, Γιώργος Χατζηθεοδώρου, με αφορμή το 3ο Συνέδριο του κόμματος, που αρχικά είχε οριστεί… τρεις μήνες μετά, σε άρθρο του στην Αυγή, αναφερόταν σε μια μεγάλη διεύρυνση που επετεύχθη -όντας στο τιμόνι της Νομαρχιακής…

Χαρακτηριστικά, ο κ. Χατζηθεοδώρου είχε επισημάνει: «Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. στην Ξάνθη κατάφερε να τριπλασιάσει τη βάση του, επιτυγχάνοντας μια διεύρυνση που δεν έδωσε μόνο τον ρόλο του μέλους στους νέους ανθρώπους, που συντάχθηκαν μαζί του, αλλά, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, τους ανέδειξε και τους αναδεικνύει σε κορυφαία στελέχη, αψηφώντας τις κομματικές ιεραρχίες και επετηρίδες, που ισχύουν συνήθως στα αστικά κόμματα».

Το Συνέδριο μπορεί, λόγω πανδημίας να μην έγινε στις 24 με 27 Φεβρουαρίου και μετά από αλλεπάλληλες αναβολές να έχει προγραμματιστεί για τις 14-17 Απριλίου, όμως η παρέμβαση του Γιώργου Χατζηθεοδώρου, ανασύρεται, υποχρεωτικά, από τη λήθη των πέντε μηνών που τη χωρίζει… με τα αποτελέσματα της εκλογής συνέδρων στον νομό Ξάνθης…

Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε, πανελλαδικά, την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο, 1-3 Απριλίου. Ήδη, το κόμμα δηλώνει ικανοποιημένο από τη συμμετοχή των μελών του, η οποία, σύμφωνα με τους εκπροσώπους του χαρακτηρίζεται ως «αισιόδοξα αυξημένη».

Όμως ποια είναι η εικόνα στην Ξάνθη;

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ κι ενώ επίσημες ανακοινώσεις δεν υπάρχουν, η ΝΕ Ξάνθης θα στείλει στο Συνέδριο… 30 Συνέδρους. Με… γρήγορους υπολογισμούς και με το εκλογικό μέτρο να είναι 1/10 σημαίνει, ότι η «δύναμη» του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη είναι… 300 σύντροφοι!

Εύλογα, λοιπόν, αναρωτιέται κανείς «για ποια διεύρυνση καυχώταν ο κ. Χατζηθεοδώρου…

Κυρίως δε, όταν οι πληροφορίες επιμένουν ότι ακόμα και ο ίδιος κατάφερε να εκλεγεί μόλις στην τελευταία πεντάδα (των 30), συγκεντρώνοντας μάλιστα πολύ μικρό ποσοστό…

Μεγάλη… κατάντια, εάν κανείς αναλογιστεί ότι στις εκλογές του ’19, η Ξάνθη ήταν ανάμεσα στην πρώτη πεντάδα (τέταρτη) των εκλογικών περιφερειών που κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ένα από τα «προπύργια», δηλαδή… (πάλαι ποτέ)

Η εικόνα, πάντως, ένα 24ωρο μετά τη λήξη της διαδικασίας παραμένει… «μαγική», καθώς ο Γραμματέας δε σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει ούτε την προσφιλή του τακτική -αυτή των διαρροών- για να διαφωτίσει τους ντόπιους ενδιαφερόμενους για τα αποτελέσματα της διαδικασίας.

Η απροθυμία του, θα έλεγε κανείς πως είναι δικαιολογημένη, καθώς, η, με οποιοδήποτε τρόπο, ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, θα έδινε την πραγματική κατάσταση του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, η οποία, καμία σχέση έχει με εκείνη που θέλει να παρουσιάζει ο κ. Χατζηθεοδώρου -την οποία μάλιστα και «εξαργυρώνει», τουλάχιστον μέχρι τώρα και στις… επιμέρους δραστηριότητες και πολιτικές του φιλοδοξίες, που δεν περιορίζονται μόνον στο δήμο…

Είναι επίσης γεγονός ότι ο επικεφαλής… των επικεφαλής, κος Μελισσόπουλος προσβλέπει τα μάλα, στο έρεισμα που του υπόσχεται ο εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης για τις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Η Πρωτοβουλία των 4άρων άλλωστε και για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ξάνθης αποτελεί ένα εγχείρημα προσέγγισης και συνεργασίας προοδευτικών δυνάμεων… όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο άρθρο του κ. Χατζηθεοδώρου στην ΑΥΓΗ: «Αντιπροσωπευτικότερο δείγμα προσέγγισης των προοδευτικών δυνάμεων, σε τοπικό επίπεδο, αποτελεί και η συνεργασία των τεσσάρων δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δήμου Ξάνθης, δίνοντας το μήνυμα στη συνεργασία και την ευθύνη που πρέπει να αναλαμβάνουμε, για το καλό του τόπου μας, αφήνοντας πίσω τις προσωπικές και κομματικές φιλοδοξίες».

Πώς τώρα είναι προοδευτική δύναμη ο κ. Λύρατζης, την παραίτηση του οποίου ζητούσε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι άλλο θέμα…

Το σίγουρο είναι ότι έτσι όπως τα έχουν καταφέρει ο κ. Χατζηθεοδώρου και η Πρωτοβουλία των 4άρων, η μόνη διεύρυνση που επετεύχθη είναι ακριβώς αυτή η Κίνηση, που όμως, υπολείπεται στοιχειώδους σοβαρότητας, καθώς τα μεγάλα λόγια δε συμβαδίζουν με τις πράξεις…

«Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είμαστε πεπεισμένοι πως σε μια συνολική προσπάθεια αντιστροφής της υφιστάμενης κατάστασης στο Δήμο μας, δεν μπορούν να κυριαρχούν ΟΥΤΕ τα ΚΟΜΜΑΤΑ, ούτε οι ιδεολογικές εμμονές, ούτε οι προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά μόνο η ΕΝΟΤΗΤΑ, οι μεγάλες συνεργασίες και η πολλή δουλειά με μεθοδικότητα, προγραμματισμό και οργάνωση. Με ξεκάθαρους και κατανοητούς κανόνες διαχείρισης. Με πραγματική οικονομική διαφάνεια και διαύγεια σε όλες τις πράξεις του Δήμου μας», σημειώνεται στη διακήρυξη που παρουσίασαν με την εμφάνιση του νέου σχήματος.

Με τις τελευταίες εξελίξεις, όχι μόνο δεν κυριαρχούν τα κόμματα, αλλά τείνουν να… εξαφανιστούν, οι μεγάλες συνεργασίες που ευαγγελίζονται, συρρικνώνονται εκ του αποτελέσματος, ενώ η έννοια των «προσωπικών φιλοδοξιών» μετασχηματίζεται σε… κονιορτοποίηση της ατομικής αξιοπρέπειας, όπως απροκάλυπτα συνέβη με το στραπάτσο του Παναγιώτη Σταυρακάρα, στις εκλογές για τη θέση του αντιπροέδρου στο Κέντρο Πολιτισμού.

Και, όπως φαίνεται, έπεται συνέχεια…

Σχετικά Άρθρα