Κοινωνία Τελευταία Νέα

Σύλλογος Κυπριών: Εορτασμός στην Ξάνθη της επετείου του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ (φωτογραφίες και video από την κατάθεση στεφάνων)

Ο Σύλλογος Κυπρίων Ν. Ξάνθης διοργάνωσε εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της 1ης Απριλίου 1955, που έγινε η έναρξη του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ, 1955-1959 για την αποτίναξη του Αγγλικού ζυγού.

Την Κυριακή 3 Απριλίου2022 τελέσθηκε μνημόσυνο από το Σύλλογο Κυπρίων Ξάνθης στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας και εν συνεχεία κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης.

Μια μέρα νωρίτερα το Σάββατο 2 Απριλίου 2022 η Φοιτητική Ένωση Κυπρίων Κομοτηνής διοργάνωσε μαραθώνιο από την Κομοτηνή προς το Αυξέντιο, για να αποτήσουν φόρο τιμής στους ήρωες του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59. Εκεί υποδέχθηκαν τους δρομείς φοιτητές, μέλη του Συλλόγου Κυπρίων Ξάνθης καθώς και κάτοικοι του Αυξεντίου αλλά και φίλοι του Συλλόγου. Στην συνέχεια στην αίθουσα του Κέντρου Ανάδειξης Λαογραφικής και ιστορικής Ενότητας Θράκης- Κύπρου «Γρηγόρης Αυξεντίου» έγινε μικρή τελετή κατά την άφιξη των δρομέων καθώς και των παρευρισκόμενων.

Φωτογραφίες από την κατάθεση στεφάνων:

Σχετικά Άρθρα