ΚοινωνίαΚύριο ΘέμαΤελευταία Νέα

Μπροστάρης ο Δεσπότης της Ξάνθης …Έψαλε τον Εθνικό μας Ύμνο στο νησί της Κυράς της Ρω! (video)

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ ένας Δεσπότης από τα παλιά, πέρασε όλο το Αιγαίο για να αποτίσει φόρο τιμής στον τάφο της Κυράς της Ρώ …συνοδευόμενος από το Εκκλησιαστικό Λύκειο Ξάνθης και το Παράρτημα της ΕΑΑΣ του νομού της Ξάνθης, που για μια ακόμη φορά απέδειξε ότι εκτελεί Εθνικό Έργο!

Με πρωτοβουλία του Δεσπότη Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμονος άπαντες έψαλαν τον Εθνικό μας Ύμνο που ακούστηκε παντού και έφτασε απέναντι στις μικρασιατικές ακτές, σκορπώντας ρίγη Συγκινήσεως και στέλνοντας Ηχηρό μήνυμα …Η Ελλάδα είναι παντού και εδώ ! Συνέχεια με επίσκεψη Εθνικής Ανάτασης και στήριξης/ εξύψωσης του Φρονήματος στους Ακρίτες μας στη Νησο Ρώ, όπως και Τρισάγιο στον τάφο της κυράς της μακαριστής Δέσποινας Αχλαδιώτου, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας .

Επακολούθησε τελετή και κατάθεση Τιμητικών στεφανιών από : Τον Σεβασμιώτατο Ξάνθης. Τον Πρόεδρο του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης Το Εκκλησιαστικό Λύκειο Ξάνθης. Στο τέλος ψάλαμε με συγκίνηση όλοι μαζί τον Εθνικό μας Ύμνο, που ακούστηκε παντού.

Ο Σεβασμιώτατος ομίλησε εμπνευσμένα στους Αξιωματικούς και τους άνδρες του Στρ. Φυλακείου ενώ τους προσέφερε και τοπικά γλυκίσματα από την Ξάνθη, όπως στη συνέχεια και το Εκκλησιαστικό Λύκειο. Επισκεφθήκαμε το εκκλησάκι του Αγ.Γεωργίου του Φυλακίου και στη συνέχεια μας πρόσφεραν φιλοξενία και αναχωρήσαμε, με συγκίνηση για το Καστελόριζο, όπου ο Διοικητής της ΔΑΝ Μεγίστης τους υποδέχθηκε και παρείχε γεύμα σε όλους μας, όπου ανταλλάχθηκαν δώρα και αναμνηστικά.

Ο «Δεσπότης της Θράκης» όπως τον αποκαλούν όσοι τον γνωρίζουν είναι πάντα κοντά στο Στράτευμα και παρακολουθεί τα τεκταινόμενα, από τον εκκλησιασμό στα Πομακοχώρια, μέχρι και τις διακλαδικές Ασκήσεις Σχόλιο: Μακάρι να ακολουθήσουν το παράδειγμά του και άλλοι Μητροπολίτες ,όπως και το Υπουργείο Παιδείας …Μια εκδρομή στο Ακριτικό Καστελόριζο θα ήταν ότι το καλύτερο αυτήν την Χρονικά περίοδο για τους Ακρίτες μας στο Βράχο του Αιγαίου.

Σχετικά Άρθρα