ΚοινωνίαΤελευταία Νέα

Ώρα της Γης: Για μία ώρα έσβησαν τα φώτα στο κέντρο της Ξάνθη

Εδώ και 15 χρόνια η Ώρα της Γης είναι μια ευκαιρία, για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, για να ενώσουν τις φωνές τους και να στείλουν όλοι μαζί ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Θέλουμε ένα μέλλον βιώσιμο για όλους. Θέλουμε έναν κόσμο ασφαλή, όπου ο κάθε άνθρωπος θα έχει ίσες ευκαιρίες να εκπληρώσει τα όνειρά του.

Χθες Σάββατο 26 Μαρτίου 2022 σε 187 χώρες εκατομμύρια πολιτών, μνημεία και επιχειρήσεις για μία ώρα, από τις 20:30 έως τις 21:30 έσβησαν τα φώτα συμμετέχοντας στην Ώρα της Γης εστιάζοντας στο κρίσιμο θέμα της βιώσιμης διατροφής, δεδομένου ότι η τροφή (προετοιμασία, προσφορά) αποτελούσε πάντα μια πράξη αγάπης και μια χειρονομία αλληλεγγύης.

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ξάνθης κ. Μανώλη Τσέπελη στην «Ώρα της Γης», τη μεγαλύτερη παγκόσμια συμμετοχική εκστρατεία του WWF συμμετείχε και ο Δήμος Ξάνθης σβήνοντας όλα τα φώτα στο Ρολόι μας, στο Δημαρχείο, στην Κεντρική Πλατεία και την ευρύτερη περιοχή και στην οδό 28ης Οκτωβρίου έως και την πλατεία Αντίκα.

Όπως μας είπε ο προϊστάμενος των Ηλεκτρολόγων του Δήμου Ξάνθης κ. Γιώργος Γουναρίδης εκτός από τα φώτα του δήμου και εκατοντάδες Ξανθιώτες κράτησαν τα φώτα των σπιτιών τους σβηστά για μια ώρα.

Σχετικά Άρθρα