Επιστολές Τελευταία Νέα

Το μήνυμα του Δημάρχου Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη για την Ημέρα Εθνικής Παλιγγενεσίας

Η μεγάλη, διπλή γιορτή του Έθνους εκπέμπει μηνύματα πίστης, ελπίδας, εθνικής αυτοπεποίθησης.

Την 25η Μαρτίου γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου που έχει συνδεθεί άρρηκτα στη συνείδηση όλων μας με τον Αγώνα για την Ελευθερία. Είναι μέρα αγαλλίασης και τιμής για τον Ελληνισμό και τη Χριστιανοσύνη.

Τιμούμε εκείνους που στάθηκαν όρθιοι μπροστά στη μοίρα τους, αποφασισμένοι να προχωρήσουν έως τον θάνατο, για να δημιουργήσουν τον πιο σημαντικό ιστορικό σταθμό της εθνικής μας πορείας, στη νεότερη ιστορία της: την Αναγέννηση του Έθνους.

Στην αρχή του τρίτου αιώνα Ελευθερίας για την Ελλάδα μας, οι μάχες και οι θυσίες των προγόνων μας, αποτελούν τη ζωντανή υπόμνηση για το τι μπορούμε να καταφέρουμε έχοντας όραμα, σθένος και πίστη. Κυρίως, όμως, κοινή και αδιάσπαστη συμπόρευση.

Σε μια εποχή που οι δοκιμασίες διαδέχονται η μία την άλλη, με την υγειονομική κρίση να παραμένει απειλητική για ολόκληρο τον πλανήτη και τον πόλεμο να ρίχνει και πάλι τις βαριές σκιές του στην Ανθρωπότητα, ο «αγών μέχρις εσχάτων», αποτελεί σημείο αναφοράς και επαγρύπνησης για τους Έλληνες και μετουσιώνεται σε ένα οικουμενικό μήνυμα προς τον πολιτισμένο κόσμο, που οφείλει να παλέψει σκληρά για να επιτελέσει το καθήκον του: τη διαφύλαξη της Ειρήνης, της Ελευθερίας, της Ισότητας μεταξύ των Ανθρώπων.

Αυτός είναι ο πραγματικός Αγώνας στις μέρες μας.

Εύχομαι σε όλους τους Έλληνες ενότητα, ομοψυχία και αλληλεγγύη.

Χρόνια Πολλά, συμπατριώτες μου!

Ο Δήμαρχος Ξάνθης
Εμμανουήλ Χρ. Τσέπελης

Σχετικά Άρθρα