ΠαραπολιτικάΤελευταία Νέα

Βίντεο: Μανώλης Τσέπελης για αυξημένο κόστος ενέργειας: Δεν θα αυξήσουμε τα Δημοτικά Τέλη (Μίλησε στην ΕΡΑ και για το κολυμβητήριο)

Αντιμέτωποι με οικονομικό κραχ βρίσκονται οι δήμοι της χώρας εξαιτίας της εκτίναξης του κόστους ενέργειας

Η ενεργειακή κρίση έχει πλήξει τα ταμεία των δήμων, τα οποία κατέγραψαν σημαντικές απώλειες . Πέρα από τον ηλεκτροφωτισμό των δρόμων και το κόστος ενέργειας των ΔΕΥΑ, η  αύξηση στα καύσιμα συνεπάγεται εκτίναξη των εξόδων για την κίνηση των οχημάτων της καθαριότητας και όχι μόνο, αλλά και για τη θέρμανση των υπηρεσιών, αλλά και των σχολείων

Η αγωνία όλων των αιρετών είναι να βρεθούν άμεσα λύσεις στήριξης ώστε  να μην  μετακυλήσει το επιπλέον κόστος στους δημότες

Όλα τα μείζονα θέματα που απασχολούν την Αυτοδιοίκηση, και αφορούν την οικονομική βιωσιμότητα και την αποτελεσματική λειτουργία των δήμων, υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων -εκτίναξη ενεργειακού κόστους, επιπτώσεις ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία κ.ά-, τα οποία επηρεάζουν τη λειτουργία τους, τέθηκαν  στην Έκτακτη Συνάντηση Δημάρχων που συγκάλεσε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), την Παρασκευή, 18 Μαρτίου, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης στην εκπομπή της ΕΡΑ Κομοτηνής «….Πρέπει να βρεθεί ο τρόπος πως θα βοηθήσουν την κοινωνία γιατί θα υποφέρουν άδικα εκτός από τους ανθρώπους που βρίσκονται στην εμπόλεμη ζώνη και οι κοινωνίες μας…»

Να δημιουργηθεί ομπρέλα προστασίας από την ενεργειακή κρίση και για τους ΟΤΑ για να μην επιβαρυνθούν οι πολίτες την ενεργειακή κρίση λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

Όπως τόνισε ο κ. Τσέπελης  στα πλαίσια της συνέντευξης, είναι μία αλυσίδα συνεπειών  και η διαχείρισή τους είναι ιδιαίτερα δύσκολη ενώ πρόσθεσε πως  οι μόνοι που δεν φταίνε είναι οι πολίτες.

«…Ας είμαστε ειλικρινείς .. ακούγαμε για έναν πόλεμο 4 ημερών και έχουμε πάει στις 25 και ίσως πάμε στις 50 και δεν ξέρουμε πόσο ακόμη θα διαρκέσει αυτός ο όλεθρος…»

Στις προτεραιότητες των ΟΤΑ για πυροσβεστικές λύσεις η αναβολή του τέλους ταφής απορριμμάτων, η αναζήτηση λύσεων  ώστε να μπει οριστικό τέλος στα φέσια παρόχων που αποδυναμώνουν τις ταμειακές ροές τους, αλλά και η επιδότηση ρεύματος για τις ΔΕΥΑ.

Κολυμβητήριο Ξάνθης :  Το κολυμβητήριο είναι έτοιμο και λειτουργεί πιλοτικά εδώ και 2 μήνες – θα παραδοθεί  έτοιμο και λειτουργικό – Αναλαμβάνω την ευθύνη της καθυστέρησης παράδοσής του λόγω συγκυριών και της πανδημίας  

Όπως δήλωσε ο κ. Τσέπελης η διεκπεραίωση  των επιμέρους  λειτουργιών του κολυμβητηρίου δεν αφορούσε μόνο υπηρεσίες του Δήμου αλλά και συναρμόδια υπουργεία  για τη δρομολόγηση συγκεκριμένων  αδειοδοτήσεων και παρεμβάσεων.

Όπως εξήγησε η τελευταία  παρέμβαση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα με την τοποθέτηση των  δυο ασανσέρ ΑΜΕΑ από τη Γερμανία.

Σχετικά Άρθρα