Τελευταία Νέα

Eνεργός συμμετοχή του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης του ΕΕΣ στην Ανθρωπιστική υποστήριξη των πληγέντων του πολέμου της Ουκρανίας.

Συνεχίζεται, εδώ και μία εβδομάδα, η ενεργός συμμετοχή του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ξάνθης, στην Ανθρωπιστική υποστήριξη των πληγέντων του πολέμου της Ουκρανίας, με την παρουσία της κινητής μονάδας υγείας, του εξειδικευμένου Νοσηλευτικού προσωπικού και των Εθελοντών Σαμαρειτών – Διασωστών, προσφέροντας πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στους πρόσφυγες καθώς και οποιαδήποτε άλλη παροχή και συνδρομή, συμβάλλοντας στην γενικότερη Ανθρωπιστική δράση.

Εκτός από την παροχή των ειδών πρώτης ανάγκης που διασφαλίστηκε με τις μεγάλες αποστολές Ανθρωπιστικής βοήθειας, τα εκπαιδευμένα και έμπειρα στελέχη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, βρίσκονται πραγματικά στην πρώτη γραμμή και σε πλήρη ετοιμότητα να στηρίξουν και να βοηθήσουν τους πρόσφυγες, με οποιοδήποτε δυνατό τρόπο και μέσο.

Την κινητή μονάδα επισκέφθηκε και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου κος Francesco Rocca, ο οποίος ενημερώθηκε για τις επιχειρησιακές δράσεις των Εθελοντών και εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για το πολύπλευρο και σπουδαίο Ανθρωπιστικό έργο γενικότερα.

Αξιοσημείωτο, είναι ότι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ως κορυφαίος Ανθρωπιστικός οργανισμός της χώρας μας, από την πρώτη στιγμή συνέβαλε άμεσα στην Ανθρωπιστική υποστήριξη των πληγέντων του πολέμου της Ουκρανίας, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδίου δράσης που εκπονήθηκε με πρωτοβουλία του Προέδρου του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιου Αυγερινού.

Σχετικά Άρθρα