Κύριο Θέμα Μειονότητα Τελευταία Νέα

Το θέμα της Xanthinews προκάλεσε την αντίδραση του Τουρκικού ΥΠΕΞ… καταδικάζει τη μετατροπή μουσουλμανικού νεκροταφείου του Πετεινού σε γήπεδο

Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσε το αποκελιστικό θέμα που ανέδειξε η XanthiNews.gr με την «ισοπέδωση» ενός παλιού μουσουλμανικού νεκροταφείου στην περιοχή Πετεινού Ξάνθης από τον Δήμο Αβδήρων με σκοπό τη δημιουργία χώρου αναψυχής για νέους.

Την καταδίκη του σχετικά με την «καταστροφή Μουσουλμανικού Νεκροταφείου της Μειονότητας της Οθωμανικής Περιόδου στη Δυτική Θράκη» εκφράζει σήμερα και το Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του:

«Καταδικάζουμε την καταστροφή του μουσουλμανικού νεκροταφείου της Οθωμανικής εποχής που ανήκει στη Μειονότητα στο χωριό Ξάνθη Χοροζλού (Πετεινός) στη Δυτική Θράκη στις 16 Μαρτίου 2022, με το πρόσχημα της ανέγερσης γηπέδου ποδοσφαίρου σε αυτό.

Στην Ελλάδα έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις για την απάνθρωπη αυτή ενέργεια, η οποία -όπως έγινε αντιληπτό- έγινε με εντολή του δημάρχου Μπουλούστρα (Αβδήρων).

Αναμένουμε από τις ελληνικές αρχές, που ανταποκρίθηκαν θετικά στις συστάσεις μας, να επιδείξουν την απαραίτητη ευαισθησία και να ολοκληρώσουν την έρευνα που ξεκίνησαν το συντομότερο δυνατό και να επαναφέρουν το νεκροταφείο στην παλαιά του κατάσταση» αναφέρει η ανακοίνωση.

Μέχρι στιγμής από την πλευρά του Δήμου Αβδήρων δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση μιας και ο κ. Τσιτιρίδης έχει μεταβεί στην Αθήνα και περιμένουμε την έκδοση κάποιου δελτίου τύπου μετά τις εκεί συναντήσεις του.

Σχετικά Άρθρα