Αθλητικά Τελευταία Νέα

Ανακοίνωση του ΕΟΣ Ξάνθης για την διάσχιση της Κυριακής 20 Μαρ. 2022, από Σταυρούπολη – Κομνηνά – Κρωμνικό – Γαλάνη – (Τοξότες).

Την ερχόμενη Κυριακή 20 Μαρ. 2022, ο ΕΟΣ Ξάνθης έχει προγραμματίσει διάσχιση η οποία θα ξεκινήσει από την Σταυρούπολη και αφού περάσει από τα Κομνηνά και το Κρωμνικό θα καταλήξει στις όχθες του ποταμού Νέστου, στη Γαλάνη και στους Τοξότες.

Αφετηρία θα είναι ο σιδηροδρομικός σταθμός Ξάνθης, όπου θα συγκεντρωθούμε το αργότερο στις 07.10 το πρωί. Στο λεωφορείο του ΟΣΕ, θα επιβιβαστούμε στις 07.35, και σε 25΄λεπτά περίπου θα βρισκόμαστε στην Σταυρούπολη. Το εισιτήριο ενηλίκων κοστίζει 1,60 €. Η προκράτηση θέσεων (12-15 άτομα) έχει ήδη γίνει, αλλά με την τηλεφωνική συμμετοχή σας θα πρέπει να δηλώσετε αν επιθυμείτε να ταξιδέψετε με το λεωφορείο ή με δικό σας μέσο. Μετά το πέρας της διάσχισης στη Γαλάνη, οι συμμετέχοντες έχουν να επιλέξουν μεταξύ της παραμονής τους στο αναψυκτήριο και της προσυνεννοημένης επανόδου τους στην Ξάνθη, ή της επιστροφής τους από τη στάση Τοξοτών έως το ΚΤΕΛ Ξάνθης (ή το σιδηροδρομικό σταθμό Ξάνθης), με λεωφορείο της τακτικής συγκοινωνίας (16.30, διερχόμενο από Καβάλα).

Υπενθυμίζεται, ότι για την επιβίβαση σε μαζικά μέσα συγκοινωνίας (υπεραστικά λεωφορεία), απαιτείται έλεγχος εμβολιασμού με πιστοποιητικό ή rapid test.

Από το σιδηρ. σταθμό της Σταυρούπολης, πιθανότατα στις 08.15, ξεκινά η διάσχιση, η οποία θα έχει συνολική διάρκεια περίπου 7 ώρες, (ή 7.20 έως Τοξότες) καλύπτοντας 24 χιλιόμετρα, με τελικό προορισμό την στάση του ΚΤΕΛ Καβάλας στους Τοξότες. Η συνολική υψομετρική διαφορά δεν θα ξεπερνά τα 550 μέτρα και ο βαθμός δυσκολίας είναι 2. Απαραίτητη η εμπειρία για τους ενήλικες, με τον σχετικό εξοπλισμό.

Πρόβλεψη για τον καιρό: Κυρίως αίθριος και διαστήματα με αυξημένη συννεφιά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1ο έως 8ο C και η υγρασία από 24- 55%. Άνεμοι ασθενής μεταξύ 2-4 bf Β-ΒΑ (ελαφριά αύρα) & ορατότητα 72-100%.

Για επικοινωνία και δηλώσεις συμμετοχής με τον υπεύθυνο της διαδρομής Δημήτρη Τέτο στο τηλ. 6936545658.

Παρακαλώ, οι δηλώσεις συμμετοχής να γίνουν αν είναι δυνατόν έως το βράδυ της Πέμπτης 18 Μαρ. 2022, ώστε να γίνει έγκαιρα η σχετική προμήθεια εισιτηρίων, το πρωί της Παρασκευής.

Σχετικά Άρθρα