Κοινωνία Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Αμερικανικά άρματα σπέρνουν «Φωτιά κι Ατσάλι» στο πεδίο βολής της Ξάνθης

Τελευταία μέρα σήμερα για την άσκηση Ελλάδας – ΗΠΑ με άρματα μάχης στο Πεδίο Βολής Πετροχωρίου, στην Ξάνθη. Η άσκηση η οποία περιλαμβάνει συνεκπαίδευση ελληνικών και αμερικανικών τμημάτων διεξάγεται στο Πεδίο Βολής Ασκήσεων Πετροχωρίου Ξάνθης (ΠΒΑΞ) από 14 έως σήμερα 18 Μαρτίου 2022 και έχει την ονομασία «ΘΡΑΚΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-22 / THRACIAN COOPERATION-22».

Τα αμερικανικά άρματα μάχης Abrams M1 και τα ΤΟΜΑ Bradley M2, τα οποία επιθυμούν από το ΓΕΣ να τα εντάξουν στο δυναμικό τους από το πλεόνασμα των αμερικανικών δυνάμεων, βρίσκονται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Θράκη.

Η συγκεκριμένη συνεκπαίδευση εντάσσεται στο συνολικό προγραμματισμό των κοινών ασκήσεων στο πλαίσιο της επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας [Mutual Defense Cooperation Agreement (MDCA)] με τις ΗΠΑ.

Τα ελληνικά Leo2Hel από την 25 τεθωρακισμένη Ταξιαρχία συνεργάζονται όλες αυτές τις ημέρες άψογα με τις αμερικανικές μηχανοκίνητες δυνάμεις, όπως και το πεζικό των δύο χωρών.

Φέτος, στην Ξάνθη έχουν έρθει άρματα μάχης και ΤΟΜΑ από την Ρουμανία, στο πλαίσιο του rotation που γίνεται για την ενίσχυση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην ανατολική του πτέρυγα. Άλλωστε, αύριο Σάββατο αναμένεται να καταπλεύσει στην Αλεξανδρούπολη το οχηματαγωγό πλοίο LIBERTY των ΗΠΑ, προκειμένου να παραλάβει τις δυνάμεις που συμμετέχουν στην άσκηση και άλλες που ήδη καταφθάνουν για να αντικατασταθούν από καινούριες.

Σχετικά Άρθρα