Τελευταία Νέα

Με επιτυχία η εκδήλωση του 2ου Γυμνασίου και Λυκείου Ξάνθης για την Επανάσταση (φωτογραφίες)

Μία πάρα πολύ ωραία εκδήλωση πραγματοποιήθηκε απόψε στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης με αφορμή τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Το 2ο Γυμνάσιο Ξάνθης ολοκλήρωσε με επιτυχία το τρίπτυχο εκδηλώσεων, οι οποίες ξεκίνησαν στις 28 Φεβρουαρίου σε συνεργασία με το 2ο Λύκειο Ξάνθης, συνεχίστηκε στις 9 Μαρτίου στο Δημοτικό Ραδιόφωνο με την παρουσίαση της δράσης σε όλη την τοπική κοινωνία με τελικό σταθμό απόψε.

Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του συγγράμματος της κ. Έλενας Τάτσιου με τίτλο “Educational Policies of the Greek Nation the years before and during the Greek War of Independence 1821-1827 (Εκπαιδευτική Πολιτική του Ελληνικού Κράτους στα χρόνια της Επανάστασης 1821-1827). Το προλόγισε η κ. Μεταξένια Συμεωνίδου, τ. Σύμβουλος της Αγγλικής στην Ανατολική Μακεδονία & Θράκη.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές ανέγνωσαν αποσπάσματα του βιβλίου, ενώ η χορωδία του 2ου Γυμνασίου ερμήνεψε με μεγάλη επιτυχία τραγούδια της εποχής εκείνης. Τέλος έγιναν και τα εγκαίνια της έκθεσης πυρογραφία του κ. Δετσαριδη. Η όλη η εκδήλωση ήταν με τη συμβολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Ξάνθης, του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης και του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης.

Εύγε και πολλά συγχαρητήρια για την εκδήλωση αυτή!!!

Σχετικά Άρθρα