Κόμματα Τελευταία Νέα

Το ΚΚΕ δεν θέλει την ΕλληνοΑμερικανική άσκηση στο Πετροχώρι Ξάνθης

Ανακοίνωση της Τ.Ε. Ξάνθης του ΚΚΕ

Για τη νέα κοινή ελληνοαμερικανική άσκηση πουθα διεξαχθεί στο Πετροχώρι Ξάνθης

Μόνο ανησυχία μπορούν να προκαλέσουν στον Ξανθιώτικο λαό τα δημοσιεύματα και οι φωτογραφίες με στρατιωτικό εξοπλισμό των ΗΠΑ, στον οποίο περιλαμβάνονται και άρματα μάχης, που μεταφέρονται με νταλίκες από τη Ρουμανία στην Ξάνθη, μέσω του νομού Έβρου.

Τόσο η σημερινή κυβέρνηση όσο και οι προηγούμενες έχουν τεράστιες ευθύνες γιατί έχουν μετατρέψει την Θράκη και συνολικότερα την χώρα σε ξέφραγοΝΑΤΟικό αμπέλι καθώς όλεςοι υποδομές είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμες για τα ευρωατλαντικά σχέδια.Η κυβέρνηση είναι υπόλογη για αυτήν την εμπλοκή και τους κινδύνους που εγκυμονεί για τον ελληνικό λαό, αφού μετατρέπει τη χώρα σε θύτη άλλων λαών, αλλά και σε πιθανό «στόχο», ειδικά σε περίπτωση κλιμάκωσης της σύγκρουσης.

Μάλιστα, μόνο από τα σενάρια των ασκήσεων αποδεικνύονται περίτρανα τα παραπάνω.Σύμφωνα με δημοσιεύματα και στρατιωτικές πηγές κάποια από τα σενάρια στα οποία θα συνεκπαιδευτούν τεθωρακισμένα των ΗΠΑ και του Δ’ ΣΣ είναι επιχειρήσεις σε εδάφη που μοιάζουν με αυτά της Ανατολικής Ευρώπης, ενώ άλλα σενάρια αφορούν την προάσπισης της Αλεξανδρούπολης από τυχόν συμβατική ή ασύμμετρη απειλή άλλης χώρας. Ιδιαίτερα τα σενάρια για την προάσπιση της Αλεξανδρούπολης επιβεβαιώνουν τους κίνδυνους για την περιοχή από τη δημιουργία αμερικανικής βάσης στο στρατόπεδο «Γιαννούλη» και την χρησιμοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης για τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, καθώς η Αλεξανδρούπολη είναι πλέον «στόχος».

Αφού ολοκληρωθούν οι ασκήσεις στις 18 Μάρτη, όλος ο εξοπλισμός θα μεταφερθεί στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και θα φορτωθεί στο γιγαντιαίο αμερικανικό οχηματαγωγό πλοίο «LibertyPassion» που θα καταπλεύσει στην Αλεξανδρούπολη από τις 19 έως τις 21 Μάρτη.

Η παραπάνω συνεκπαίδευση πραγματοποιείται μετά την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία και τη διάθεση στρατιωτικών βάσεων – ορμητηρίων στο ελληνικό έδαφος, αναβαθμίζει περαιτέρω την εμπλοκήστον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, βάζοντας το λαό και τη χώρα σε μεγάλες περιπέτειες.

Την ίδια στιγμή στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο πλέουν το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Τρούμαν» και το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε γκωλ», που είναι ενταγμένα στα ευρωΝΑΤΟικά σχέδια περαιτέρω ενίσχυσης της στρατιωτικής παρουσίας στην περιοχή. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι τα αεροπλανοφόρα πλέουν με συνοδεία ελληνικών φρεγατών, απόδειξη για το πως αξιοποιούνται από τις κυβερνήσεις οι υπέρογκοι εξοπλισμοί που χρυσοπληρώνει ο ελληνικός λαός.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, που «μυρίζει μπαρούτι», η απάντηση μπορεί να είναι μόνο μια:

  • Δε διαλέγουμε στρατόπεδο ληστών.
  • Απεμπλοκή τώρα από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
  • Να μη χρησιμοποιηθεί το ελληνικό έδαφος, η θάλασσα και ο αέρας, ως πολεμικά ορμητήρια. Να μην χρησιμοποιούνται οι στρατιωτικές υποδομές του Πετροχωρίου, της Ξάνθης και γενικότερα της περιοχής μας για ασκήσεις – πρόβες πολέμου του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.
  • Καμία συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε αμερικανοΝΑΤΟϊκές αποστολές με κανένα τρόπο ή πρόσχημα.

Αυτή είναι η μόνη συνεπής πατριωτική στάση υπέρ του ελληνικού λαού και η πραγματική αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό που «πληρώνει» πολύ ακριβά τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

Σχετικά Άρθρα