Επιστολές Τελευταία Νέα

Η Γεωργία Ανδρέου για την Ημέρα της Γυναίκας 2022

Ημέρα της Γυναίκας 2022, όπως κάθε χρόνο και φέτος ημέρα που τελεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, για την ανάδειξη των γυναικείων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο.

Μια που ακόμη και σήμερα φαίνεται αδήριτη η ανάγκη για την επισήμανση του δικαιώματος για ισότητα των γυναικών με τους άνδρες και της αναγνώρισης της προσφοράς τους ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας.

Στην ορθόδοξη παράδοση μας,η Εκκλησία ως κοινωνία προσώπων,στηρίζει την ισότητα και ισοτιμία των μελών της, στηρίζει και τιμά τη γυναίκα, γεγονός που επισημαίνεται ιδιαίτερα την περίοδο της Σαρακοστής, που διανύουμε, με την αποδιδόμενη τιμή στο πρόσωπο της Παναγίας κατά τους χαιρετισμούς.

 Ως τόσο παρόλες τις διακηρύξεις, ακόμη και σήμερα απαιτείται αγώνας και θάρρος για να αναγνωριστούν αξίες όπως ο σεβασμός στην αξία του ανθρώπου, στην αξία της γυναίκας.

Θάρρος, για συνεννόηση περισσότερο, παρά για αντιπαράθεση,είναι αναγκαίο στοιχείο προόδου,  όσο δύσκολο και αν είναι σε ένα παγκόσμιο  περιβάλλον ανταγωνισμού που δεν διστάζει στην επιλογή της μάχης και του πολέμου για την αντιμετώπιση των διαφορών.

Ανδρέου Γεωργία

Σχετικά Άρθρα