Τελευταία Νέα

8 Μαρτίου 2022: Οι Ευρωπαίες Σοροπτιμίστριες τιμούν την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και στηρίζουν έμπρακτα τις Γυναίκες και τα παιδιά της εμπόλεμης ζώνης 

Εδώ και δέκα μέρες όλος ο πλανήτης έχει παγώσει στο άκουσμα της είδησης του αποτρόπαιου πολέμου στην Ουκρανία. Οι Ελληνίδες Σοροπτμίστριες σαν μέλη της Ευρωπαϊκής Σοροπτιμιστικής Ομοσπονδίας, είμαστε στο πλευρό του πολύπαθου Ουκρανικού λαού και δη των Γυναικών και παιδιών και δεν παραμένουμε σιωπηλές.  Υψώνουμε φωνή αγωνίας για την υγεία και την ευημερία εκατομμυρίων γυναικών και κοριτσιών που μπορεί να υποστούν τραυματισμό, απώλεια των σπιτιών και των θέσεων εργασίας τους, εκτοπισμό, απώλεια εκπαίδευσης, βιασμό και θάνατο. Οι γυναίκες είναι πολύ πιο ευάλωτες στα εγκλήματα πολέμου από τους άνδρες.

Καλούμε τα κράτη να σεβαστούν πλήρως τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των γυναικών και κοριτσιών στην Ουκρανία, όπως αναφέρονται στη Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, στην οποία συμφώνησαν να προσχωρήσουν όλα τα κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, συμπεριλαμβαομένης της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Προτρέπουμε επίσης όλες τις ευρωπαϊκές χώρες να καλωσορίσουν τους πολίτες της Ουκρανίας που εγκαταλείπουν τη ζώνη μάχης και αναζητούν ασφάλεια. Οι γυναίκες και τα κορίτσια θα πρέπει να λαμβάνουν ειδική προστασία λόγω της μεγαλύτερης ευαλωτότητάς τους.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την προάσπιση των Γυναικείων δικαιωμάτων,  την Εκπαίδευση και Ενδυνάμωση της Γυναίκας πάντα με γνώμονα  την   Ισότητα των Φύλων μέσω Προγραμμάτων και Εκστρατειών Συνηγορίας . 

Φέτος λόγω των δύσκολων συνθηκών τιμούμε και στηρίζουμε τη Γυναίκα– Πρόσφυγα και τα παιδιά στις εμπόλεμες ζώνες.  

Η Ευρωπαϊκή Σοροπτιμιστική Ομοσπονδία για το λόγο αυτό: 

α)  δημιούργησε Ταμείο Αρωγής για περιπτώσεις Καταστροφών (Disaster relief fund) https://www.soroptimisteurope.org/donate/disaster-relief-fund/ ) το οποίο θα καλύπτει άμεσα έκτακτες ανάγκες στις εμπόλεμες ζώνες (αγορά ειδών πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, πάνες, power banks, στήριξη κέντρων υποδοχής προσφύγων κλπ.)

β) δημιούργησε ήδη 5 χρηματοδοτούμενα προγράμματα άμεσης στήριξης προσφύγων στις γειτονικές χώρες υποδοχής προσφύγων μέσω του δικτύου των  Σοροπτιμιστικών Ομίλων στις χώρες αυτές (Σλοβακία, Πολωνία, Μολδαβία και Ρουμανία) (https://soroptimist-projects.org/portfolio_category/violenceagainstwomen/)

Ήδη οι πρώτες αποστολές μας ανθρωπιστικής βοήθειας έχουν φτάσει στον προορισμό τους !!!.

Ελάτε μαζί μας για ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΖΩΝΗ.

Ένα κλικ στο QR code ή στις παραπάνω διευθύνσεις αρκεί.

 Για περισσότερες πληροφορίες : 

Μαρία –Ευρυδίκη Γκράτζιου

Εκπρόσωπος Σοροπτιμιστικής Ένωσης της Ελλάδας

στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία 

τηλ. επικ.: 6955122529

e-mail: [email protected]

Σχετικά Άρθρα