Τελευταία Νέα

Δωρεά βιβλίων για την Ημέρα της Γυναίκας από τον Σοροπτιμιστικό Όμιλο Ξάνθης σε νηπιαγωγεία του Δήμου Ξάνθης

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ξάνθης δώρισε στα νηπιαγωγεία του Δήμου Ξάνθης το βιβλίο «Ισότητα- Σιμόν ντε Μποβουάρ» της παιδικής σειράς βιβλίων για μικρά παιδιά «Μεγάλες ιδέες για μικρούς φιλοσόφους» για τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης των. Η προσεγμένη αυτή σειρά παιδικών βιβλίων βοηθά τα παιδιά με απλά λόγια να ανακαλύψουν τις βασικές αρχές της φιλοσοφίας. Το συγκεκριμένο βιβλίο αναφέρεται στην ισότητα των φύλων  και στις αρχές της Σιμόν ντε Μποβουάρ που πίστευε ότι αν τα κορίτσια και τα αγόρια αντιμετωπιζόταν με τον ίδιο τρόπο και τους επιτρεπόταν να κάνουν τα ίδια πράγματα θα ήταν πιο ευτυχισμένα.  

Επειδή όλες μας είμαστε μητέρες και πολλές από εμάς γιαγιάδες και εκπαιδευτικοί,  ως σοροπτιμίστριες ευαισθητοποιημένες σε θέματα που αφορούν τα παιδιά και την γυναίκα, και επειδή πιστεύουμε ότι η εκπαίδευση για την ισότητα των φύλων και των ανθρώπων, εν γένει, πρέπει να αρχίσει να καλλιεργείται από νωρίς στα παιδιά, αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή την δωρεά στα νηπιαγωγεία της πόλης μας, αφού προηγουμένως πήραμε την έγκριση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ξάνθης.

Η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης κ. Εύη Στυλιανίδου με την Πρόεδρο του Ομίλου Γλυκερία Νότα και άλλα μέλη

Τα βιβλία παραδόθηκαν στην Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης κ. Εύη Στυλιανίδου με την οποία είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση, κατά την συνάντησή μας. Ευχή όλων μας να συνεχιστεί η συνεργασία μας. Από εκεί τα βιβλία διανεμήθηκαν έγκαιρα στα 20 νηπιαγωγεία του Δήμου Ξάνθης, ώστε να υπάρχουν στις βιβλιοθήκες τους προς χρήση, την φετινή Παγκόσμια ημέρα Γυναίκας 8 Μαρτίου 2022.

Μέλος του Ομίλου παραδίδει το βιβλίο στο Νηπιαγωγείο Ζαλάχα

Ελπίζουμε ότι το βιβλίο αυτό θα φανεί χρήσιμο εργαλείο και θα βοηθήσει στην εκπαιδευτικής σας δραστηριότητας  σε θέματα που αφορούν την ανάπτυξη δεξιοτήτων των παιδιών προσχολικής ηλικίας.

Ευχαριστούμε όλες και όλους που συνεργάστηκαν για την υλοποίηση αυτής της δράσης.

Και λίγα λόγια για εμάς

Ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ξάνθης είναι  μέλος του Διεθνούς Σοροπτιμισμού, μιας Παγκόσμιας Εθελοντικής Οργάνωσης εργαζομένων γυναικών σε επαγγέλματα και επιχειρήσεις. η αποστολή της οποίας είναι να βελτιώσει τη ζωή και τη θέση των γυναικών και των κοριτσιών μέσω Ευαισθητοποίησης, Συνηγορίας και Δράσης. Ο Διεθνής Σοροπτιμισμός είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που παραμένει αυστηρά ουδέτερος σε ζητήματα αντιπαράθεσης πολιτικών παρατάξεων και λειτουργεί ως μια παγκόσμια φωνή για τις γυναίκες.

Οι Σοροπτιμίστριες εμπνέουν δράση και δημιουργούν ευκαιρίες για να μεταμορφώσουν τη ζωή των γυναικών και των κοριτσιών, μέσω ενός παγκόσμιου δικτύου μελών και διεθνών συνεργασιών σε όλο τον κόσμο και δημιουργούν γέφυρες επικοινωνίας στοχεύοντας:

– Στην προαγωγή της θέσης της γυναίκας,

– Στα υψηλά ηθικά πρότυπα,

– Στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για όλους,

– Στην ισότητα, στην ανάπτυξη και ειρήνη μέσω της προόδου, της διεθνούς κατανόησης και καλής θέλησης.

Δραστηριοποιούνται σε διεθνές, εθνικό και τοπικό επίπεδο σε θέματα:

Ενδυνάμωσης των γυναικών, κυρίως μέσω της ενημέρωσης και εκπαίδευσης τους.

Εξάλειψης της Βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών με συνηγορία.

Ασφάλειας στα τρόφιμα και πρόσβασης σε υψηλότερο δυνατά επίπεδο υγειονομικής περίθαλψης.

Βελτίωσης και προστασίας του Περιβάλλοντος και  προώθησης της Βιωσιμότητας

Έχουν συμβουλευτικό ρόλο και εκπροσώπους:

Στα Ηνωμένα Έθνη

Στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών (Economic and Social Council –ECOSOC),

Έχουν συμμετοχικό ρόλο και εκπροσώπους:

Στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Στο Ευρωπαϊκό Λόμπυ Γυναικών (ΕWL)

Συνεισφέρουν:

Στο έργο της Οργάνωσης για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (Organization for Security and Co-operation in Europe-OSCE), όπου εκπροσωπούνται.

Σχετικά Άρθρα