Ροδόπη Τελευταία Νέα

Επίτιμος διδάκτορας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

Επίτιμος Διδάκτορας του τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας της Σχολής Κλασσικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης αναγορεύτηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος σε τελετή που πραγματοποιήθηκε 2 Μαρτίου 2022, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Άγγελος Συρίγος, ο οποίος επισήμανε, αναφέρει η ανακοίνωση, «η περιοχή της Κομοτηνής και το Παπίκιον όρος υπήρξαν παραδοσιακά σημεία καταφυγής και ανάδειξης της ορθοδοξίας. Η παρουσία μου εδώ είναι για να τιμήσω πρωτίστως τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής αλλά συμβολίζει και τη θερμή υποστήριξη που έχει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο από το Ελληνικό κράτος. Χαιρόμαστε που πάει τόσο καλά και επιθυμούμε να το ενδυναμώσουμε ακόμα περισσότερο. Αυτό θα γίνει τόσο με τη βοήθεια του κράτους όσο και με δράσεις όπως η σημερινή, με την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας».

Νωρίτερα στο κεντρικό κτήριο Διοίκησης του Πανεπιστημίου υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ΔΠΘ και του Αρχιεπισκόπου, το οποίο περιλάμβανε, εκτός των άλλων, «τη συγγραφή προγραμμάτων σπουδών για τη διδασκαλία της ελληνικής ως γλώσσας πολιτισμικής κληρονομιάς στα σχολεία της ομογένειας στην Αμερική, την από κοινού διοργάνωση θερινών σχολείων αλλά και τη δυνατότητα σε φοιτητές του ΔΠΘ να εκπονούν πρακτική άσκηση σε εκπαιδευτικές δομές της Αρχιεπισκοπής Αμερικής».

Σχετικά Άρθρα