Τελευταία Νέα

Πικετοφορία των Τ.Ο. Ξάνθης ΚΚΕ και ΚΝΕ για τις εξελίξεις στην Ουκρανία

Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Να σταματήσει η οποιαδήποτε εμπλοκή της  χώρας μας. Να κλείσουν οι βάσεις» πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η πικετοφορία ενημέρωσης του ξανθιώτικου λαού από τις οργανώσεις Ξάνθης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ συγκεντρώθηκαν στις 6:30΄μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας και μετά από σύντομη ομιλία του γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Ξάνθης του ΚΚΕ και μέλους του Γραφείου της ΕΠ ΑΜΘ του ΚΚΕ Ορέστη Λιώλη πορεύτηκαν στο κέντρο της πόλης διακινώντας την ανακοίνωση για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής στάσεις έγιναν στα κτήρια που στεγάζονται το xanthitechlab και το παράρτημα του Υπουργείου Εξωτερικών. Έξω από το παράρτημα του Υπουργείου Εξωτερικών τονίστηκε:

«Οι ελληνικές κυβερνήσεις που πέρασαν, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, η μία μετά την άλλη, έχουν στηρίξει τις αποφάσεις και τα σχέδια του ΝΑΤΟ για τη διεύρυνσή του, για την περικύκλωση της Ρωσίας, για τα σχέδιά του σε βάρος των λαών. Αυτοί δρομολόγησαν την εγκατάσταση νέων αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων στη χώρα, όπως αυτή της Αλεξανδρούπολης που έχει μετατραπεί σε κόμβο μεταφοράς και προώθησης στρατιωτικών δυνάμεων προς την Ανατολική Ευρώπη.

Έτσι, η χώρα μας γίνεται “θύτης” άλλων λαών, όμως ταυτόχρονα μπορεί να γίνει και εύκολο “θύμα”. Η Ελλάδα κινδυνεύει και όχι οι ΗΠΑ που βρίσκονται στην άλλη άκρη του κόσμου.

Η Ελλάδα και ο λαός μας είναι που μπορούν να γίνουν στόχος αντιποίνων, όπως ήδη έχει προειδοποιήσει η Ρωσία για την Αλεξανδρούπολη και τις άλλες στρατιωτικές βάσεις.

Η Ελλάδα και ο λαός μας πληρώνει βαρύ οικονομικό φόρο με την ακρίβεια, την αύξηση της τιμής των καυσίμων, την ενεργειακή φτώχεια, τους εξοπλισμούς.

Η Ελλάδα και ο λαός της θα την πληρώσει, αφού εκτός των άλλων, έχει ανοίξει και η όρεξη της Τουρκίας με τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της στο Αιγαίο για αναθεώρηση συνόρων και συμφωνιών, καθώς και στο Κυπριακό.

Η απάντηση από τη σκοπιά των συμφερόντων του λαού μας και της χώρας μας βρίσκεται στην χάραξη αυτοτελούς – αυτόνομης γραμμής, μακριά από όλα τα αστικά και ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Μπροστά στο νέο έγκλημα η καθαρή απάντηση είναι μόνο μία:

Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Οι λαοί είναι οι μόνοι κυρίαρχοι να χαράξουν την πορεία τους, να επιλέξουν το δρόμο τους, μακριά από τα ιδιοτελή συμφέροντα των αστικών τάξεων και των κυβερνήσεων που τις υπηρετούν και είναι οι μόνες υπεύθυνες γι’ αυτό το σφαγείο που μας οδηγούν.

Εδώ και τώρα να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας.

Να κλείσουν αμέσως όλες οι βάσεις στη χώρα μας.

⭢Δυναμώνουμε την πάλη για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο μας.

Σχετικά Άρθρα