Τελευταία Νέα

Σύλλογος Κυπρίων: Τέλεση του μνημόσυνου των δύο μεγάλων παλικαριών της ΕΟΚΑ του Γρηγόρη Αυξεντίου και του Ευαγόρα Παλληκαρίδη (φωτογραφίες)

Ο Σύλλογος Κυπρίων Ξάνθης, ευχαριστεί θερμότατα τον πατέρα Αντώνιο εκπρόσωπο του Μητροπολίτη μας κ.κ. Παντελεήμονα και τον πατέρα Κωνσταντίνο για την τέλεση του μνημόσυνου του δύο μεγάλων παλικαριών της ΕΟΚΑ του Γρηγόρη Αυξεντίου και του Ευαγόρα Παλληκαρίδη. Ευχαριστούμε ακόμη θερμά όλους όσους τίμησαν την μνήμη των ηρώων μας: τον Γενικό Πρόξενο της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Βόρεια Ελλάδα κ. Σπύρο Μιλτιάδους, τον ηρωικό αγωνιστή της ΕΟΚΑ Ανδρέα Βασιλείου, τον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Κωνσταντίνο Κουρτίδη, τον δήμαρχο Αβδήρων κ. Γιώργο Τσιτιρίδη, τον ταξίαρχο Παράσχου εκπρόσωπο του Στρατηγού του Δ΄ΣΣ,, τον κ. Πάνο Αβροσιάδη πρόεδρο του Δημοτικού Ραδιοφώνου και εκπρόσωπο του δημάρχου Ξάνθης, τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης κ. Ευάγγελο Λιακόπουλο, τον Διευθυντή του Αστυνομικού τμήματος Αβδήρων, τους προέδρους

και τα μέλη των Συλλόγων: Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού , της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών Ξάνθης, των Μικρασιατών Ξάνθης “Αλησμόνητες Πατρίδες”, του Συλλόγου Ποντίων Ξάνθης, τον Σύλλογο Εβριτών Ξάνθης, την Αρμενική Κοινότητα Ξάνθης, τους φοιτητές μας της ΠΕΟΦ Θεσσαλονίκης, της Φ.Ε.Κ. Κομοτηνής , της Πρωτοπορίας Κομοτηνής και της Κυπριακής Ένωσης Φοιτητών και Φίλων Ξάνθης καθώς και όλους τους φίλους και φίλες , την Πένη Καμπάκη – Βουγιουκλή, το Θωμά Βουγιουκλή, την Πόπη Συμεωνίδου καθώς και τα μέλη του Συλλόγου μας.

Η παρουσία και μόνο τόσων νεαρών παιδιών του νησιού μας, που με τις απαγγελίες ποιημάτων , μας συγκίνησαν βαθύτατα, δίνει επίσης το μήνυμα ότι τα νιάτα της Κύπρου μας είναι εδώ, δεν ξεχνούν, τιμούν τους ήρωες μας και αγωνίζονται για την λευτεριά και επανένωση του τόπου μας.

Τιμή και δόξα στα ηρωικά παλικάρια. Τιμή και δόξα στον Σταυραετό του Μαχαιρά Γρηγόρη Αυξεντίου και στον ηρωικό έφηβο Ευαγόρα Παλληκαρίδη!!!!

Σχετικά Άρθρα