Τελευταία Νέα

Α.ΚΥ.ΔΜΟ2Σ: Νέος σύλλογος αιμοδοτών στην Ξάνθη

Είτε είσαι αιμοδότης είτε όχι, γίνε μέλος μιας μεγάλης αλυσίδας. Το μόνο που χρειάζεται είναι αγάπη για τον συνάνθρωπο και προσφορά με ανιδιοτέλεια γιατί ο κόσμος μόνο όταν μοιράζεσαι υπάρχει!!!

Αίτηση εγγραφής αποστέλλεται στο ηλ.ταχ. akydmos@gmail.com:

https://www.facebook.com/groups/353841255024766/permalink/1214949248913958

Α.ΚΥ.ΔΜΟ2Σ (Αιμοποιητικών Κυττάρων, Δωρεάς Μυελού των Οστών και Οργάνων Σώματος) – «Άπλωσε το χέρι σου» –  Άπλωσε το χέρι σου να δώσεις αίμα, να δώσεις ζωή και παράλληλα άπλωσε το χέρι σου στο συμπολίτη σου που έχει ανάγκη!

Με μία ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους Ξανθιώτες ο πρώην Πρόεδρος της Π.Α.Σ Πυροσβεστών Ν. Ξάνθης ενημερώνει για τη νέα του δράση μέσα από το νεοσυσταθέντα  σύλλογο. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Κωνσταντινίδης ,  αφουγκραζόμενος τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, την ανησυχία των υγειονομικών υπαλλήλων για την έλλειψη μονάδων αίματος και τις συνεχείς προσκλήσεις για αιματοδοσία του νοσοκομείου μας, προχωρήσαμε στην ίδρυση ενός νέου συλλόγου.Ενός συλλόγου που θα έχει πυρήνα την αιμοδοσία αποκλειστικά για το τμήμα αιμοδοσίας και Μεσογειακής αναιμίας του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης και τις ανάγκες των συμπολιτών μας.Ο σύλλογος θα διοργανώνει δράσεις υγειονομικές, φιλανθρωπικές, πολιτιστικές, αθλητικές, περιβαλλοντολογικές και κάθε άλλου είδους που θα έχουν σκοπό την κοινωνική αφύπνιση, την κοινωνική προσφορά, την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης και γενικότερα οτιδήποτε προάγει τα ιδανικά και τις αξίες του ανθρώπου και παράγει πολιτισμό.

Ακολουθεί το Διοικητικό Συμβούλιο  του Συλλόγου Α.ΚΥ.ΔΜΟ2Σ (Αιμοποιητικών Κυττάρων, Δωρεάς Μυελού των Οστών και Οργάνων Σώματος)

Πρόεδρος: Κωνσταντινίδης Αναστάσιος του Στεφάνου

Α΄ Αντιπρόεδρος: Σαββίδης Ματθαίος του Παναγιώτη

B΄ Αντιπρόεδρος: Μουμίν Σαλή Ερντίν Ερντίν του Τζεμαλή

Γενικός Γραμματέας: Αραμπατζής Ανέστης του Κωνσταντίνου

Υπ. Δημ. Σχέσεων: Χατζηθεοδώρου Κωνσταντίνος του Αποστόλου

Ταμίας: Μπακαλάρος Χρήστος Κωνσταντίνος

Αναπληρωτής Ταμίας: Μίλκογλου Ευθύμιος του Κωνσταντίνου

Μέλη: α) Ευφραιμιάδου Σόφια του Βασίλειου, β) Γιάνναρος Ηλίας του Ιωάννη

Αν. Μέλη: α) Μουσόπουλος Αθανάσιος του Χρήστου β) Χατζοπούλου Αναστασία του Δημήτριο

Ανοιχτή πρόσκληση του ΔΣ του Νέου Συλλόγου προς τους πολίτες της Ξάνθης

  Αγαπητές/οί φίλες/οι,

    Μαζί πορευτήκαμε στο δρόμο της κοινωνικής προσφοράς και του πολιτισμού από το 2016 και για 5,5 και πλέον χρόνια.

Η στήριξή σας στον Π.Α.Σ Πυροσβεστών Ν. Ξάνθης ήταν θεμελιώδης, σημαντική μα πάνω απ’ όλα ουσιώδης, αναδεικνύοντας σε υπέρτατο βαθμό τα ύψιστα ιδανικά της αγάπης και της αλληλεγγύης, χαρίζοντας απλόχερα χαμόγελα και ελπίδα σε συνανθρώπους που αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα υγείας και επιβίωσης. Παράλληλα, μαζί διοργανώσαμε σπουδαίες εκδηλώσεις που ανέδειξαν τον πολιτισμικό θησαυρό της πόλης μας.

Με την παρούσα επιστολή μου θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι εδώ και λίγο χρονικό διάστημα έχω παραιτηθεί από το αξίωμα του προέδρου του συλλόγου και να σας ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου για την εμπιστοσύνη που δείξατε τόσο στο πρόσωπό μου όσο και στον Π.Α.Σ Πυροσβεστών Ν. Ξάνθης. Θεωρώντας ότι το στενό πλαίσιο του κύκλου προσφοράς στην κοινωνική δράση θα πρέπει να διευρυνθεί μέσα από ένα σύλλογο ανιδιοτελούς προσφοράς, μια ομάδα ατόμων αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, την ανησυχία των υγειονομικών υπαλλήλων για την έλλειψη μονάδων αίματος και τις συνεχείς προσκλήσεις για αιματοδοσία του νοσοκομείου μας, προχωρήσαμε στην ίδρυση ενός νέου συλλόγου. Του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Α.ΚΥ.ΔΜΟ2Σ (Αιμοποιητικών Κυττάρων, Δωρεάς Μυελού των Οστών και Οργάνων Σώματος) Ξάνθης με διακριτικό τίτλο «Άπλωσε το χέρι σου». Ενός συλλόγου που θα έχει πυρήνα την αιμοδοσία αποκλειστικά για το τμήμα αιμοδοσίας και Μεσογειακής αναιμίας του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης και τις ανάγκες των συμπολιτών μας. Μια έμπρακτη προσφορά αγάπης, κοινωνικής ευαισθησίας και σεβασμού στον άνθρωπο. Παράλληλα θα έχει σκοπό την ενημέρωση σε θέματα αιμοδοσίας, δωρεάς μυελού των οστών και οργάνων. Θα είναι μία ανοιχτή αγκαλιά για όλους αυτούς που θέλουν να προσφέρουν στον συνάνθρωπο μας, ανεξάρτητα αν μπορούν να δώσουν αίμα ή όχι. Αρκεί να θέλουν να προσφέρουν ανιδιοτελώς. Σε αυτό παραπέμπει και ο διακριτικός τίτλος «Άπλωσε το χέρι σου». Άπλωσε το χέρι σου να δώσεις αίμα, να δώσεις ζωή και παράλληλα άπλωσε το χέρι σου στο συμπολίτη σου που έχει ανάγκη. Ο σύλλογος θα διοργανώνει δράσεις υγειονομικές, φιλανθρωπικές, πολιτιστικές, αθλητικές, περιβαλλοντολογικές και κάθε άλλου είδους που θα έχουν σκοπό την κοινωνική αφύπνιση, την κοινωνική προσφορά, την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης και γενικότερα οτιδήποτε προάγει τα ιδανικά και τις αξίες του ανθρώπου και παράγει πολιτισμό.

   Σας προσκαλώ λοιπόν όλους να γίνουμε κρίκοι μιας μεγάλης αλυσίδας που θα προσφέρει και θα προασπίζει το κοινό καλό. Ενισχύστε στην προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο για την πόλη μας και τους ανθρώπους που αγαπάμε. Μην ξεχνάτε ότι ο κόσμος μόνο όταν τον μοιράζεσαι υπάρχει και γίνεται καλύτερος για όλους.

Επισυνάπτεται  αίτηση εγγραφής που μπορείτε να αποστείλετε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:  [email protected] (επισυνάπτεται)

Σχετικά Άρθρα