Δράμα Τελευταία Νέα

Μία νέα διεθνή συνεργασία ξεκίνησε η Ένωσης Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. (Με τον φορέα AmalAlliance της Νέας Υόρκης)

Διήμερη εκπαίδευση στη Θεσσαλονίκη

Μία νέα διεθνή συνεργασία ξεκίνησε η Ένωση Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. με την οργάνωση AmalAlliance που έχει έδρα τη Νέα Υόρκη.

Η AmalAlliance το διήμερο 1&2 Φεβρουαρίου 2022 εκπαίδευσε στη Θεσσαλονίκη στελέχη της Ένωσης Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. στο πρόγραμμα με τίτλο “ColorsofKindness” (Χρώματα της Καλοσύνης) με στόχο να εφαρμοστεί σε παιδιά ωφελουμένων οικογενειώνκαι παιδιών Ρομά.Σκοπός του προγράμματος, που στοχεύει στην ολόπλευρη μάθηση και εστιάζει σε τέσσερις περιοχές: την προσχολική ανάπτυξη, την κοινωνικοσυναισθηματική μάθηση (SEAL), την ψυχολογική υποστήριξη και την προαγωγή της «Ειρήνης», είναι να ενδυναμώσει παιδιά που έχουν απομονωθεί είτε λόγω της πανδημίας είτε εξαιτίας της διαμονής τους σε προσφυγικούς καταυλισμούς.

Το πρόγραμμα“ColorsofKindness” χωρίζεται σε έξι ενότητες που ολοκληρώνονται σε δεκαέξι εβδομάδες και έχει θεματικές την Αυτογνωσία, την Αυτοδιαχείριση, την Υπεύθυνη Λήψη Αποφάσεων, το Χτίσιμο Σχέσεων, την Κοινωνική Ευαισθητοποίηση και την Δημιουργικότητα.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την συμπλήρωση ερωτηματολογίων τόσο από την πλευρά των παιδιών όσο και των εκπαιδευτών. Τα στοιχεία αυτά θα συλλέξει το Εργαστήριο EASELτου HarvardGraduateSchoolofEducationγια να εξετάσει την αποδοτικότητα του προγράμματος με απώτερο στόχο να επεκταθεί σε ολόκληρη την Ελλάδα και σε άλλες χώρες του εξωτερικού, ενώ τα αποτελέσματα του προγράμματος θα παρουσιαστούν στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τον προσεχή Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη.

Την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου η ιδρύτρια και CEOτης οργάνωσηςAmalAllianceDanielleDeLaFuente με τους συνεργάτες της επισκέφθηκαν τα γραφεία της Ένωσης Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. προκειμένου να γνωρίσουν την πρόεδρο Αλίκη Τσιαμούρα αλλά και να συζητήσουν επέκταση της συνεργασίας και σε άλλα εκπαιδευτικά έργα που υλοποιούνται σε όλον τον κόσμο.

Η AmalAlliance, Inc. είναι ένας μη κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός (ΜΚΟ) αφιερωμένος στην ενδυνάμωση των εκτοπισμένων παιδιών μέσω προγραμμάτων κοινωνικής ανάπτυξης σε καταυλισμούς προσφύγων και ανεπίσημους οικισμούς σε όλο τον κόσμο. «Πιστεύουμε ότι είμαστε όλοι παγκόσμιοι πολίτες με κοινωνική και ηθική ευθύνη να διασφαλίσουμε ότι όλα τα παιδιά έχουν πρόσβαση στην πολιτιστική τους ταυτότητα, στη γνώση της ιστορίας τους και στα εργαλεία και τους πόρους που χρειάζονται για να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους. Η ολιστική μας προσέγγιση διεγείρει το μυαλό και το σώμα μέσω προγραμμάτων εκπαίδευσης και ένταξης που επικεντρώνονται στην κοινωνική συναισθηματική μάθηση και αντιμετωπίζουν το τραύμα στη βασική αιτία του».

Σχετικά Άρθρα