ΡοδόπηΤελευταία Νέα

Αξιολογητές του ΥΜΕΠΕΡΑΑ επισκέφθηκαν τη Δημοτική Αγορά Κομοτηνής

Στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ επισκέφθηκαν σήμερα τον Δήμαρχο Κομοτηνής, Ιωάννη Γκαράνη, στο πλαίσιο της παρουσίας τους στην Κομοτηνή για να αξιολογήσουν την ολοκληρωμένη πρόταση ανακαίνισης της Δημοτικής Αγοράς με τίτλο «Παρεμβάσεις αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού της Δημοτικής Αγοράς Κομοτηνής», ύψους 4,1 εκ. ευρώ που κατέθεσε ο Δήμος Κομοτηνής στο πρόγραμμα του ΥΜΕΠΕΡΑΑ «Παρεμβάσεις αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του κτιριακού αποθέματος, αρχιτεκτονικής αξίας και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, που βρίσκεται σε σημαντική θέση σε σχέση με πλέγμα διαδρομών ιστορικού, περιβαλλοντικού ή πολιτιστικού χαρακτήρα».

 Οι αξιολογητές Μαρία Σκαλτσά, Ευδόκιμος Κοκκινάκης και ο προϊστάμενος Χαράλαμπος Συρόπουλος εξέτασαν αρχικά το τεχνικό δελτίο και τη μελέτη του έργου όπως επίσης εάν τα δεδομένα ανταποκρίνονται στις περιγραφές και εξυπηρετούν τις ανάγκες των επαγγελματιών και των κατοίκων –χρηστών της Δημοτικής Αγοράς.   

Οι αξιολογητές επισκέφθηκαν τη Δημοτική Αγορά μαζί με τον Δήμαρχο, τον Αντιδήμαρχο Έργων, Προγραμματισμού, Πολεοδομίας και Χωροταξικού Σχεδιασμού Δημήτρη Καρασταύρου και την Προϊσταμένη Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Κομοτηνής Δέσποινα Πάσσου που ήταν παρόντες και στη σύσκεψη που προηγήθηκε.

Εκεί διαπίστωσαν τόσο την παλαιότητα των κτισμάτων, όσο και την επιθυμία των επαγγελματιών για μια ουσιαστική ανακαίνιση, συνομίλησαν, μάλιστα, με τον πρόεδρο του Σωματείου Κρεοπωλών Κομοτηνής Βασίλη Ιωαννίδη  και τον παλιό πρόεδρο Αλέξανδρο Τρίχα.

Η συνάντηση και η επίσκεψη έγιναν σε πολύ καλό κλίμα και η Δημοτική Αρχή αναμένει το επόμενο διάστημα να υπάρξει θετική αξιολόγηση.

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής Ιωάννης Γκαράνης δήλωσε μετά τη συνάντηση: «Αναγνωρίζουμε το ουσιαστικό ενδιαφέρον του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την ένταξη του έργου ανακαίνισης της Δημοτικής Αγοράς που θα αναβαθμίσει την περιοχή και μάλιστα, συνδυάζεται με την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της πόλης.

Διακρίνουμε ότι οι εξελίξεις θα είναι θετικές και ευελπιστούμε ότι με τις απαραίτητες διευκρινήσεις από την πλευρά του Δήμου το έργο θα γίνει πραγματικότητα. Η Δημοτική Αγορά από τη δεκαετία του ’60 που κατασκευάστηκε δεν έτυχε ουσιαστικής ανακαίνισης και είναι επιτακτική η ανάγκη παρέμβασής μας.

Ο κ. Καρασταύρου εξήγησε ότι ο φάκελος είναι ολοκληρωμένος, δόθηκαν ορισμένες διευκρινήσεις στους αξιολογητές αναφορικά με το διοικητικό σκέλος της πράξης, ενώ το τεχνικό σκέλος είναι ώριμο 100%.

Σχετικά Άρθρα