ΚοινωνίαΚύριο ΘέμαΤελευταία Νέα

Μαζική «στροφή» Ξανθιωτών στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο υγραέριο

Εντυπωσιακή αύξηση στις πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης αλλά και φιαλών υγραερίου καταγράφεται φέτος παρά τις υψηλότερες κατά 40% τιμές σε σχέση με πέρυσι. Σύμφωνα με στοιχεία των εταιρειών εμπορίας τον Ιανουάριο η ζήτηση ανέβηκε κατά 40% αν και η μέση τιμή των δυο καυσίμων έχει εκτιναχθεί στα 1,24 ευρώ το λίτρο από 0,885 ευρώ το λίτρο τον Ιανουάριο του 2021 για το πετρέλαιο και στα 45 με 48 ευρώ την φιάλη από 38- 40 που ήταν στις αρχές της σεζόν τον Σεπτέμβριο.

Στο πετρέλαιο και στο υγραέριο οδηγήθηκαν εκατοντάδες νοικοκυριά της Ξάνθης, όταν διαπιστώνοντας τον περασμένο Οκτώβριο τις αυξήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας και επέλεξαν να κρατήσουν σβηστά τα κλιματιστικά και κλειδωμένες στις αποθήκες τις ηλεκτρικές σόμπες.

Καταλυτικό ρόλο στην αυξημένη ζήτηση του πετρελαίου και του υγραερίου παίζει και η διεύρυνση των δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης. Εκτιμάται ότι φέτος πανελλαδικά είναι περισσότεροι κατά 200.000, αγγίζοντας έτσι συνολικά τους 900.000.

Ο χειμώνας επίσης μέχρι στιγμής είναι βαρύς. Έτσι, όπως επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς πετρελαιοειδών και υγραερίων, τα νοικοκυριά που προμηθεύτηκαν περισσότερες ποσότητες καυσίμων ώστε να κρατήσουν ζεστά τα σπίτια τους.

Σημαντικό στην κατανάλωση, είναι και να έχει γίνει μια σωστή εγκατάσταση υγραερίου και η σωστή συντήρηση του καυστήρα πετρελαίου (με έλεγχο των πιέσεων στο δοχείο διαστολής και ρύθμιση με αναλυτή καυσαερίων του καυστήρα) ώστε παράλληλα με την χρήση υγραερίου ή πετρελαίου να έχουμε και σχετική οικονομία.

Συντήρηση Λεβητοστασίων καυστήρων πετρελαίου και αερίου

Επίλυση προβλημάτων αυτονομίας

Αλλαγή ή επισκευή υδραυλικών τμημάτων της θέρμανσης σας όπως δοχείο διαστολής, αυτόματο πληρώσεως, κυκλοφορητές, ηλεκτροβάνες.

Επισκευή ηλεκτρολογικών τμημάτων όπως πίνακες αυτονομίας, θερμοστάτες χώρου, αντισταθμίσεις κλπ.

Περισσότερες πληροφορίες Τεχνικό Γραφείο Καρυπίδης τηλ. 2541600699 ή εδώ με PM

Καρυπίδης Σταύρος – Πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. – Α.Μ./Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.: 26855. ΑΡ. ΑΔΕΙΑΣ: Ξ 23 / 24-06-1996- ΑΡ. ΑΝΑΓΓΕΛΙΑΣ: Ξ-841 και Ξ-ΗΛ.-440

Ηλία Γεραγά 13 – 67100 Ξάνθη Τηλ. 2541076950

Σχετικά Άρθρα