Κύριο ΘέμαΜειονότηταΤελευταία Νέα

Παράλογο – να το δει το Υπουργείο Παιδείας: Μαθητές παίρνουν απουσίες γιατί δεν μπορούν να μεταβούν στις σχολικές τους μονάδες λόγω χιονόπτωσης!!!

Μαθαίνω ότι τελευταία υπάρχει μια εμπλοκή με τους μαθητές της ορεινής Ξάνθης πολλοί από τους οποίους φοιτούν σε σχολεία της πόλης και κατεβαίνουν καθημερινά 20 και 30 χιλιόμετρα για να πάνε στα σχολεία τους. Πολλές φορές φέτος οι μαθητές της ορεινής δεν μπόρεσαν να μεταβούν στις σχολικές μονάδες λόγω των άσχημων καιρικών, των κλειστών δρόμων στην Μύκη και δυστυχώς παίρνουν απουσίες!!!!

Η έκκληση του Δημάρχου Ριτβάν Ντελή Χουσεϊν

Δήμαρχος Μύκης: Οι υπηρεσίες πρέπει να συνεργάζονται όταν εντοπίζεται κάποιο πρόβλημα και να λύνεται – Η Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Ξάνθης θα πρέπει να λύσει το θέμα με τις απουσίες των μαθητών που έχουν ως μόνιμη κατοικία τους οικισμούς στην ορεινή περιοχή και λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν δεν μπορούν να μεταβούν στην Ξάνθη.

Πιο συγκεκριμένα μαθητές κυρίως Λυκείου από Ωραίο, Πάχνη, Κοτύλη  και άλλες ορεινές περιοχές που φοιτούν σε σχολεία της Ξάνθης (Γυμνάσια και  Λύκεια)  δεν μπορούν να μεταβούν στην κεντρική αρτηρία που ναι μεν είναι  ανοιχτή αλλά πρέπει να διανύσουν μία απόσταση αρκετών χιλιομέτρων  (όπου η χιονόπτωση είναι έντονη) για να φτάσουν στην κεντρική αρτηρία. Οπότε και η μετακίνησή τους προς την πόλη της Ξάνθη είναι ιδιαίτερα δύσκολη, ίσως και επικίνδυνη. Παρόλα αυτά, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Μύκης οι μαθητές αυτοί παίρνουν απουσίες και πρόσθεσε : «…Οι υπηρεσίες πρέπει να συνεργάζονται όταν εντοπίζεται κάποιο πρόβλημα και να λύνεται..».

Εμείς προτρέπουμε τις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας να σκύψουν στο θέμα και να το λύσουν γιατί είναι ξεφτίλα να μην μπορούν να καταλάβουν ορισμένοι τα αυτονόητα!!!!!!!!!!!!

Σχετικά Άρθρα