ΕπιχειρήσειςΤελευταία Νέα

Ξεκινούν τρία προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης για επιχειρήσεις της Ξάνθης

Χθες 31 Ιανουαρίου 2022, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας προανήγγειλε την ενεργοποίηση εντός του πρώτου εξαμήνου του έτους, τριών προγραμμάτων ενεργειακής αναβάθμισης για επιχειρήσεις και συγκεκριμένα:

 – «Εξοικονομώ» για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, που θα χρηματοδοτεί την ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων, καθώς και την αντικατάσταση συστημάτων ψύξης και θέρμανσης. Για το πρόγραμμα αυτό θα αντληθούν 400 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

– Διευκόλυνση της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στις στέγες επιχειρήσεων ή και σε όμορα οικόπεδα, προκειμένου να εξασφαλίζεται ενεργειακή αυτάρκεια σε συνδυασμό με την εγκατάσταση συστημάτων αποθήκευσης. Μάλιστα, ο υπουργός είπε ότι η συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα θα γίνει μέσω πλατφόρμας του ΔΕΔΔΗΕ και θα αφορά ακόμη και περιοχές με κορεσμένα δίκτυα, αλλά αποκλειστικά για την ένταξη των φωτοβολταϊκών των επιχειρήσεων.

Αντικατάσταση παλαιών air condition σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις για την αναβάθμιση των συστημάτων θέρμανσης και ψύξης, αλλά όχι για την ενεργειακή αναβάθμιση της παραγωγικής διαδικασίας – και μόνο για εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας και για μείωση του ενεργειακού κόστους. Πρόγραμμα για την παραγωγική διαδικασία, όπως είπε ο υπουργός, επεξεργάζεται το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Αν είστε στην Ξάνθη και σας ενδιαφέρει να εντάξετε στο νέο πρόγραμμα αναβάθμισης «Εξοικονομώ» την επιχείρησής σας, και να επιδοτηθείτε με πάνω από 70% στην ανακαίνισή της (για τα παραπάνω προγράμματα), επικοινωνήστε μαζί μας για να αναλάβουμε την σύνταξη του φακέλου σας και την υποβολή του για έγκριση.

Σταύρος Καρυπίδης – Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. Εργοτάξιο 1ο χλμ Ξάνθης – Καβάλας (νέο γραφείο Δαγκλή και Ελπίδος στην Ξάνθη) Τηλ. 6947267737 και 2541600699.

Σχετικά Άρθρα