Τελευταία Νέα

Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων Ξάνθης

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ                                   Ξάνθη,    28/01/2022

     [email protected]

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Συνάδελφοι επαγγελματίες της πόλης μας,

   Κρίσιμη είναι η περίοδος που περνάμε, αφού εδώ και δώδεκα χρόνια βασανιζόμαστε από την οικονομική κρίση και τελευταία την πανδημία. Το κόστος τόσο της κρίσης όσο και της πανδημίας έχει φορτωθεί στις πλάτες μας με αποτέλεσμα να δημιουργήσουμε χρέη που δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε, να συρρικνώνονται συνεχώς τα κέρδη από την αναδουλειά και να παλεύουμε τώρα με ένα σφοδρό κύμα ακρίβειας στην ενέργεια, στις πρώτες ύλες και τα εφόδια στη δουλειά μας. Να αγωνιούμε για την προστασία της υγείας μας με ένα δημόσιο σύστημα υγείας που διαρκώς απαξιώνουν όλες οι κυβερνήσεις.

   Οι πολιτικές των κυβερνήσεων ήταν και εξακολουθούν να είναι εχθρικές απέναντί μας. Χέρι βοήθειας από τις κυβερνήσεις έχουν μόνο οι επιχειρηματικοί όμιλοι, τα πολυκαταστήματα, οι μεγάλες αλυσίδες που παίρνουν επιδοτήσεις και θαλασσοδάνεια που θα κληθεί να πληρώσει ο λαός.

   Σε αυτές τις συνθήκες ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης συνεχίζει να είναι άφαντος, απών από την ανάγκη να οργανωθεί η αντίσταση και ο αγώνας για τα αναγκαία μέτρα ανακούφισης και στήριξης όλων των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών που παλεύουμε καθημερινά για το μεροκάματο, την εξασφάλιση της οικογένειάς μας.

   Συνεχίζει να είναι ένας Σύλλογος που δεν «αγκαλιάζει» ένα σύνολο αρκετών εκατοντάδων επαγγελματιών της πόλης παρά μόνο μιας μικρής μερίδας τους.

   Εξακολουθεί να περιχαρακώνεται από τις προσωπικές φιλοδοξίες της διοίκησης να κρατούν τις θέσεις τους και μαζί το κίνημα των επαγγελματιών της πόλης «στον πάγο».

    Αυτή η διοίκηση, σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές, αρνείται να μαζικοποιηθεί ο Σύλλογος, να κάνει νέες εγγραφές, να δώσει την δυνατότητα σε νέους ανθρώπους να συμβάλουν αποφασιστικά στην αναζωογόνηση του Συλλόγου.

    Αρνείται να δεχθεί «ζωντανές» δυνάμεις με μαχητικό προσανατολισμό στην υπεράσπιση και διεκδίκηση των αναγκών μας. Συναδέλφους που θέλουν ο Σύλλογος να αποτελεί μαχητική δύναμη στο πλευρό τους.

    Μπροστά στις εκλογές του Συλλόγου που καθόρισε η διοίκηση για τις 10 Φλεβάρη είναι ανάγκη να δυναμώσει ο Σύλλογος συσπειρώνοντας νέες δυνάμεις με όσο το δυνατόν περισσότερες εγγραφές για να δυναμώσει η φωνή της διεκδίκησης, η προοπτική της πάλης για την προστασία του εισοδήματος, της υγείας και της ζωής των συναδέλφων. Να γίνει Σύλλογος μαζικός, ζωντανός, μαχητικός, το «σπίτι» για κάθε επαγγελματία.

     Η Επιτροπή Αγώνα Επαγγελματιών Ξάνθης καλεί τη διοίκηση του Συλλόγου να κάνει δεκτές τις αιτούμενες εγγραφές, να σταματήσει με προσχήματα και δικαιολογίες να κρατά κλειστές τις πόρτες του, να συμβάλει ουσιαστικά στην μαζικοποίησή του.

Σχετικά Άρθρα