Κύριο Θέμα Οικολογία Τελευταία Νέα

Ξάνθη: «Η Ελπίδα» πάγωσε τον μεγαλύτερο καταρράκτη των Βαλκανίων στον Λειβαδίτη (φωτογραφίες και βίντεο)

Τα τελευταία 24ωρα η κακοκαιρία «Ελπίδα» έντυσε στα λευκά ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και την ορεινή Ροδόπη, δημιουργώντας εντυπωσιακές χειμωνιάτικες εικόνες, ενώ τις εντυπώσεις «κλέβει» ο παγωμένος καταρράκτης του Λειβαδίτη στην Ξάνθη.

Σύμφωνα με τον Ξανθιώτη ορειβάτη κο Βασίλη Γεωργιάδη ο καταρράκτης θα παραμείνει παγωμένος στο 100% και τις επόμενες μέρες. Στις φωτογραφίες και το βίντεο που μας έστειλε ο Βασίλης Γεωργιάδης αποτυπώνεται η ξεχωριστή ομορφιά του τοπίου.

Ο Λειβαδίτης είναι μεγαλύτερος καταρράκτης των Βαλκανίων, βρίσκεται στα 1300 μέτρα υψόμετρο. Το χειμώνα αρκετές φορές ο καταρράκτης παγώνει και τα αιωρούμενα κρύσταλλα σπάνε με εκκωφαντικό θόρυβο, όταν πιάσουν οι πρώτες ζεστές μέρες της άνοιξης.

Η λαϊκή παράδοση αναφέρει πως στα νερά του Λειβαδίτη λούζονταν οι «καλοκυράδες» (νεράιδες), ενώ στις σπηλιές του ύφαιναν, σε πέτρινους αργαλειούς, το αραχνοΰφαντο νεραϊδόγνεμα. Θρύλοι και παραδόσεις, που έχουν τη δική τους γοητεία, με την ομορφιά του σίγουρα αληθινή και μυστηριώδης αυτές τις παγωμένες ημέρες του Ιανουαρίου.

Απολαύστε!!!

Σχετικά Άρθρα