Αθλητικά Τελευταία Νέα

Θράκης: Χριστιανοί και μουσουλμάνοι έχουν το μπάσκετ ως κοινή «ΘΡΗΣΚΕΙΑ»

Αφιέρωμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης στο πολυπολιτισμικό «πορτοκαλί» ψηφιδωτό της Θράκης

Έναν νέο τρόπο επικοινωνίας με τον κόσμο του μπάσκετ εγκαινιάζει η ΕΟΚ, με την έκδοση του πρώτου μηνιαίου ηλεκτρονικού περιοδικού που είναι διαθέσιμο στην επίσημη ιστοσελίδα της ομοσπονδίας. Η προσπάθεια αυτή έχει σαφή στόχευση, να ξεφεύγει από την ευρέως προβεβλημένη επικαιρότητα και να δίνει «βήμα» παρουσίασης σε διαφορετικές ιστορίες, άγνωστες στο ευρύ κοινό, που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον και θα αναδείξουν πολλές διαφορετικές πτυχές του μπάσκετ. Στο πρώτο τεύχος του περιοδικού προβάλλεται μεταξύ άλλων η αρμονική συνύπαρξη στα γήπεδα του μπάσκετ Χριστιανών και Μουσουλμάνων στη Θράκη μέσα από το ενδιαφέρον θέμα του Βασίλη Στοάκη. Υπάρχουν αμέτρητες τέτοιες σε όλη την Ελλάδα και τους αξίζει να γίνουν γνωστές.

«Στη Θράκη, οι σύλλογοι που ασχολούνται με το μπάσκετ, μαθαίνουν στα παιδιά, εκτός από τα μυστικά του αθλήματος, τον σεβασμό στα «πιστεύω» του άλλου. Η Θράκη, που αποτελεί μία σύνθεση χρωμάτων, εικόνων, αρωμάτων και θρησκειών καθώς έχει την ιδιαιτερότητα να είναι μία πολυπολιτισμική κοινωνία, αποτελεί ένα παράδειγμα αρμονικής συμβίωσης και προόδου και αυτό φυσικά αποτυπώνεται και στο μπάσκετ.

Στην Κομοτηνή, μία πόλη – πολιτισμικό ψηφιδωτό, γεμάτη αρώματα και μυρωδιές που φέρνουν κοντά τη Δύση με την Ανατολή, το μπάσκετ έχει καταφέρει να ενώσει διαφορετικές θρησκείες και πολιτισμούς. Οι ακαδημίες της πόλης διαθέτουν παιδιά και των δύο θρησκειών, μαθαίνοντας από τα πρώτα βήματα της ζωής να συνυπάρχουν και να γίνονται φίλοι με κοινό στοιχείο την αγάπη για τη μπάλα του μπάσκετ». Μπορείτε να διαβάσετε όλο το άρθρο στο νέο διαδικτυακό περιοδικό της ΕΟΚ πατώντας ΕΔΩ.

Σχετικά Άρθρα