ΚοινωνίαΤελευταία Νέα

«Έρχεται» παγετός στην Ξάνθη με -10 βαθμούς μέσα στο Σαββατοκύριακο

Στο τέλος της εβδομάδας, αναμένεται να πλήξει πολικό ψύχος την κεντρική – ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια, συμπεριλαμβανομένης και της χώρα μας.

Για την αλλαγή του καιρού με τη διπλή ψυχρή εισβολή που θα προκαλέσει ισχυρό «κύμα» κακοκαιρίας με χαρακτηριστικά τις πυκνές χιονοπτώσεις και την πτώση της θερμοκρασίας μίλησε το πρωί της Τρίτης ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Αν και, όπως διευκρίνισε ο μετεωρολόγος, η πρώτη ψυχρή εισβολή που ξεκινά από σήμερα, θα έχει μικρή διάρκεια, αντίθετα μεγαλύτερη σε διάρκεια θα είναι η κακοκαιρία και η ψυχρή εισβολή που θα ξεκινήσει από το Σάββατο και θα συνεχιστεί μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας με τη θερμοκρασία να δείχνει σε ορισμένες περιοχές έως και μείον 20 βαθμούς Κελσίου.

Η χώρα θα εισέλθει σε έναν κύκλο κακοκαιριών με βαρομετρικά χαμηλά ωστόσο, ακόμη η φύση των καιρικών φαινομένων καθώς και το κατά πόσο θα επηρεαστούμε από ψυχρές αέριες μάζες και χιόνια δεν μπορούν να προσδιοριστούν. Χιόνια θα υπάρξουν ακόμα και σε πεδινές περιοχές!

Από το Σάββατο 22/01 θα εκδηλωθεί μια ισχυρή ψυχρή εισβολή η οποία εμφανίζει αυξημένες πιθανότητες να δώσει χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινά τμήματα της Ξάνθης και θερμοκρασίες έως και -10!!!

Βροχές, χιόνια και ομίχλη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας το πρωί του Σαββάτου, καταγράφει ο χάρτης πρόγνωσης του weather.us

Σχετικά Άρθρα