Κοινωνία Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Μέσα στον Μάρτιο η απόσυρση ηλεκτρικών συσκευών. Επιδότηση έως 75% για κουζίνα Φυσικού Αερίου και κλιματιστικό

Οι ευάλωτοι θα λάβουν τις μεγαλύτερες επιδοτήσεις, σύμφωνα με την φόρμουλα που εφαρμόστηκε και στο Εξοικονομώ. Στην πρώτη γραμμή για απόσυρση τα παλιά κλιματιστικά.

Μέσα στον Μάρτιο, αναμένεται να δοθεί το σήμα εκκίνησης του νέου προγράμματος αντικατάστασης των παλαιών ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών οι οποίες και στη συνέχεια θα ανακυκλώνονται, με στόχο την μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης και, κατά συνέπεια, και του κόστους.

Τις λεπτομέρειες για το νέο αυτό πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τις δούμε μετά τα μέσα του επόμενου μήνα ενώ, παρότι δεν έχουν καθοριστεί τα κριτήρια, φαίνεται ότι θα κινηθούν σύμφωνα με τη λογική να δοθούν πιο γενναίες επιδοτήσεις στους πλέον ευάλωτους.

Το ευρύ φάσμα δικαιούχων με κριτήρια προτεραιοποίησης θα καθοριστεί ανάλογα με την οικονομική κατάσταση του κάθε νοικοκυριού και κίνητρα που θα συνδέονται με την απόσυρση των παλαιών συσκευών, ενώ θα υπάρχει επιπλέον μοριοδότηση στα ευάλωτα νοικοκυριά.

Τα επικρατέστερα σενάρια θέλουν τη μοριοδότηση αυτή να κινείται πάνω στα εισοδηματικά κριτήρια που είδαμε και στο πλαίσιο του Εξοικονομώ, δηλαδή συνεκτιμώντας την οικονομική κατάσταση, το οικογενειακό εισόδημα και την προβλεπόμενη εξοικονόμηση ενέργειας.

Υπενθυμίζεται ότι στο «Εξοικονομώ» τα ποσοστά επιδότησης φθάνουν το 75% για τα οικονομικά ασθενέστερα νοικοκυριά και υποχωρούν στο 40% για τους «έχοντες», δηλαδή όσους δηλώνουν οικογενειακό ετήσιο εισόδημα άνω των 40.000 ευρώ.

Τα ποσοστά των επιδοτήσεων στο «Εξοικονομώ»

  • Για ατομικό εισόδημα έως 5.000 ευρώ και οικογενειακό έως 10.000 ευρώ, ποσοστό 75%.
  • Από 5.000-10.000 ευρώ ατομικό και 10.000-20.000 οικογενειακό, ποσοστό 70%.
  • Από 10.000-20.000 ευρώ ατομικό και 20.000-30.000 ευρώ οικογενειακό, ποσοστό 55%
  • Από 20.000-30.000 ευρώ ατομικό και 30.000-40.000 ευρώ οικογενειακό, ποσοστό 45%.
  • Από 30.000-50.000 ευρώ ατομικό και 40.000-60.000 ευρώ οικογενειακό, ποσοστό 40%.

Για την υποβολή των αιτήσεων θα υπάρξει ειδική νέα πλατφόρμα, ενώ στους στόχους του ΥΠΕΝ είναι να συνεχιστεί με νέες περιόδους αιτήσεων και στη συνέχεια το πρόγραμμα, ενώ όποτε προκύπτουν κονδύλια θα αυξάνεται και η χρηματοδότησή του.

Ψηλά στην ατζέντα της αλλαγής των συσκευών φαίνεται πως θα είναι τα κλιματιστικά, που μπορούν να καλύπτουν έως και το 25% του λογαριασμού του ηλεκτρικού ρεύματος, τόσο το καλοκαίρι για την ψύξη των κατοικιών, όσο και τους χειμερινούς μήνες για τη θέρμανση, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που αναγκάζονται να καταφύγουν σε τέτοιες λύσεις εδώ και αρκετά χρόνια, μιας και είναι πολλές οι πολυκατοικίες που πάψει προ πολλού να λειτουργούν την κεντρική θέρμανση ή τη χρησιμοποιούν εξαιρετικά περιορισμένα.

Στόχος είναι η αντικατάσταση και των λοιπών ενεργοβόρων συσκευών που δουλεύουν συχνά μέσα στα σπίτια και καταναλώνουν μεγάλα ποσοστά ενέργειας, όπως τα ψυγεία, οι κουζίνες (ακόμη και με αντικατάσταση με Φυσικό Αέριο) και τα πλυντήρια. 

Μάθε περισσότερα για την επιδότηση συσκευών στο Φυσικό Αέριο Ξάνθης τηλ. 6947267737

Υπηρεσία Αίτησης Σύνδεσης για το Φυσικό Αέριο που ήρθε στην Ξάνθη

Θέλετε να βάλετε το Φυσικό Αέριο στο σπίτι ή το διαμέρισμά σας αλλά η διαδικασία σύνδεσης σας φαίνεται περίπλοκη, ή έχετε απορίες για την διαδικασία; Μην ανησυχείτε! Το Φυσικό Αέριο Ξάνθης – Σταύρος Καρυπίδης – Επίσημος Συνεργάτης του Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρία Ενέργειας, αναλαμβάνει για εσάς, όλη τη διαδικασία της σύνδεσης με το δίκτυο Φυσικού Αερίου και μάλιστα ΔΩΡΕΑΝ!!!

Μάθετε και για το πρόγραμμα χρηματοδότησης και δωρεάν τεχνικής κάλυψης λέβητα στέλνοντας PM!

1. Αίτηση σύνδεσης

Αναλαμβάνουμε όλη την διαδικασία της αίτησης σύνδεσής σας με το δίκτυο φυσικού αερίου και παρακολουθούμε εμείς την πορεία της, ώστε να σας παρέχουμε την πιο ξέγνοιαστη εμπειρία! (Υπηρεσία Δωρεάν)

2. Εγκατάσταση και ενεργοποίηση

Αναλαμβάνουμε εξ ολοκλήρου την μελέτη, κατασκευή κεντρικής παροχής, προμήθεια και εγκατάσταση λέβητα και σύνδεση με τα καλοριφέρ σας και τα ζεστά νερά χρήσης. Διαθέτουμε εξουσιοδοτημένους εγκαταστάτες και συνεργάτες με πολύχρονη εμπειρία και ολοκληρώνουμε τη διαδικασία της εγκατάστασης Φυσικού Αερίου με ασφάλεια και αξιοπιστία.

3. Επιλογή προγράμματος Φυσικού Αερίου

Εξετάζουμε μαζί τις ανάγκες σας για να βρούμε το πρόγραμμα Φυσικού Αερίου που σας καλύπτει πλήρως (πάροχος Φυσικό Αέριο Ελλάδος).

Για να αποκτήσετε την υπηρεσία, απλά καλέστε μας στο τηλ. 2541600699 ή 6947267737 ή στείλτε εδώ PM με τα στοιχεία σας και ένας εκπρόσωπός μας θα σας καλέσει άμεσα.

Περισσότερες πληροφορίες Φυσικό Αέριο Ξάνθης – Σταύρος Καρυπίδης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΤΕ, Επίσημος Συνεργάτης για την Ξάνθη Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρία Ενέργειας. Τηλ. 2541600699 – 6947267737.

Σχετικά Άρθρα