Αθλητικά Τελευταία Νέα

ΕΟΧΑ: «Μεγάλη η στήριξη των σωματείων μας, από την οικονομική ενίσχυση από το στοίχημα»

Η Ελληνική Ομοσπονδία Χειμερινών Αθλημάτων (ΕΟΧΑ) ευχαριστεί την Κυβέρνηση και τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενακη, για την καταβολή της προκαταβολής από τα χρήματα που προκύπτουν για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, από τον νέο τρόπο φορολόγησης των κερδών από το στοίχημα.

«Η Πολιτεία έκανε μια πολύ σημαντική κίνηση για την ενίσχυση του ελληνικού ερασιτεχνικού αθλητισμού, αποδεικνύοντας έμπρακτα την μεγάλη υποστήριξή της. Ένα χρόνιο αίτημα έγινε πραγματικότητα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν, απ’ όλόκληρη την οικογένεια των Χειμερινών Αθλημάτων, προς την Πολιτεία και το τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΧΑ Γιώργος Νικητίδης.  

Συγκεκριμένα η δήλωση του προέδρου της ΕΟΧΑ αναφέρει:  

«Ως εκπρόσωπος της  ΕΟΧΑ θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μας προς την Κυβέρνηση για την οικονομική ενίσχυση των σωματείων-μελών μας και γνωρίζοντας την προσπάθεια που κατέβαλε προσωπικά ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος έμπρακτα αποδεικνύει τη στήριξή του στον ελληνικό ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Πρόσφατα πιστώθηκε το ποσό που αναλογεί στα σωματεία της ΕΟΧΑ που έχουν λάβει αθλητική αναγνώριση και είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο του Υφυπουργείου Αθλητισμού. Η καταβολή προκαταβολής, για πρώτη φορά στα χρονικά, από τη φορολογία του στοιχήματος, με την υλοποίηση ενός χρόνιου αιτήματος του αθλητικού κόσμου της χώρας αποτελεί πολύ σημαντική βοήθεια για τα σωματεία της χιονοδρομίας αλλά και του συνόλου του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Αναμένουμε βεβαίως και το τμήμα από τα ποσά που προορίζονται για την χρηματοδότηση των Εθνικών Ομάδων μας.

Η συνολική αυτή στήριξη, καθιστά ακόμα πιο εφικτό τον στόχο,  να πάμε όλοι μαζί “πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά” τον αθλητισμό μας».

Σχετικά Άρθρα