ΕκδηλώσειςΚοινωνίαΤελευταία Νέα

Αντιπεριφέρεια κ Δικηγορικός Σύλλογος: Eκδήλωση προς τιμήν των φοιτητών του ΔΠΘ που πρώτευσαν σε Διεθνή Διαγωνισμό

Eκδήλωση προς τιμήn των φοιτητών του ΔΠΘ που πρώτευσαν σε Διεθνή Διαγωνισμό.

Σας γνωρίζουμε, ότι με το Δικηγορικό Σύλλογο Ξάνθης την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 2:00 μ.μ. στο Διοικητήριο στην Αίθουσα του 2ου ορόφου θα τιμήσουμε τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Θράκης που κατέκτησαν την 1η θέση σε διαγωνισμό εικονικής δίκης που διεξήχθη στη Χάγη στο Διεθνές Δικαστήριο του ΟΗΕ και τιμήθηκαν με το βραβείο Max Huber.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης

Κώστας Κουρτίδης

Η ομάδα που εκπροσώπησε την Ελλάδα και την Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στο διεθνή διαγωνισμό Εικονικής Δίκης Διεθνούς Δικαίου Τέλντερς 2021 (Telders International Law Moot Court Competition) κατέκτησε την 1η θέση στον τελικό της προφορικής διαδικασίας και το Τρόπαιο του Διαγωνισμού, την 1η θέση στην γενική κατάταξη (γραπτή και προφορική διαδικασία) και τιμήθηκε με το βραβείο Max Huber Νικητή του Τελικού Γύρου.

Στην Εικονική Δίκη 2021 συμμετείχαν 30 ομάδες προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών, συμπεριλαμβανομένων πανεπιστημίων της Αγγλίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ρωσίας.

Η φετινή ομάδα αποτελείτο από τους Διονυσία Βανικιώτη, Ευάγγελο-Ιωάννη Αράπη, φοιτητές του τέταρτου έτους και Μιχαήλ Μόσχο φοιτητή του τρίτου έτους. Τα μέλη της ομάδας είχαν την ευκαιρία να αγορεύσουν ενώπιον επιφανών δικαστών των διεθνών δικαιοδοτικών οργάνων και διεθνολόγων μεταξύ άλλων της Liesbeth Lijnzaad, του Philippe Sands και του Alain Pellet.

Προπονητές της ομάδας ήταν ο Άγγελος Μόσχος-Παϊπέτης, η Χρυσάνθη Κολόκα και η Δέσποινα Χατζοπούλου, που συμμετείχαν στην εικονική δίκη τα προηγούμενα έτη. Οι μεταπτυχιακές φοιτήτριες Χρυσάνθη Κολόκα και Δέσποινα Χατζοπούλου, ως μέλη της ομάδας του Δ.Π.Θ. το 2018 είχαν επίσης κατακτήσει το Βραβείο Καλύτερης Συνολικής Βαθμολογίας Max Huber. Σημαντική βοήθεια προσέφεραν και άλλοι απόφοιτοι ή φοιτητές του τμήματος Νομικής, όπως ο Ιωάννης Χονδρόπουλος και ο Γεώργιος Γραμματόπουλος.

Την γενική ευθύνη οργάνωσης και προετοιμασίας της συμμετοχής στην εικονική δίκη έχει από το 1996 ο Αναπληρωτής Καθηγητή Διεθνών Σπουδών κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος.

Σχετικά Άρθρα